Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

До Великокопанівської ОТГ завітала делегація програми Dobre

Дата: 18.04.2019 11:09
Кількість переглядів: 1438

17 квітня 2019 року відбувся запланований візит до Великокопанівської ОТГ делегації від програми Dobre на чолі з керівником програми Беррі Рідом.

 

 

 

Гостям сільський голова Валентина Костенко запропонувала відвідати будь який заклад нашої громади.

Беррі Рід, Андрій Нагорний та Ілля Лисогор відвідали заклади культури села Великі Копані.

Після цього вся делегація, у складі 6 осіб, відправилася подивитися, чим живе кожен житель Великокопанівської ОТГ. Вони відвідали господарство великокопанівської сімї Сергія Ковальова, де на власні очі побачили як проходять сільські будні: на городі та в теплиці.

Великокопанівці вміють не лише важко працювати, а й досить цікаво відпочивати. Місцеві активісти продемонстрували гостям красу нашого краю та екстремального відпочинку по-великокопанівськи.

Геннадій Війтик, Роман Баденко та Микола Макартет на власних авто продемонстрували  пейзажі Олешківських Пісків – найбільшої у Європі пустелі, яка знаходиться за селом Великі Копані.

Маршрут екскурсантів ліг через лісовий масив, який було насаджено нашими дідами та прадідами. 

Далі - вигорівший ліс під час пожежі, яка сталася декілька років тому.

Тоді, у 2012 році, ці ж самі хлопці брали активну участь у гасінні масштабної пожежі, аби захистити власні домівки від поширення вогню.

Сьогодні це місце є ще однією величезною частиною пустелі, але вже досить скоро ця територія державним підприємством «Великокопанівське ЛМГ» буде засаджена молодими соснами.

Наступна зупинка була досить в гарному місці, яке місцеві хлопці називають «Смачна зупинка». Звідси відкривається вся краса нашої місцевості.

А потім: високі підйоми та круті спуски, шалена швидкість, кар’єр,

показовий виступ підйому автівок на височенні бархани,

водойма серед пустелі і кінцева зупинка – лощина з беріз та сосен – місце серед пустелі, де є затишна, власноруч створена, альтанка для відпочинку.

На найближчому бархані наші гіди установили прапор.

 У сусідній лощині посаджено невеличкий садочок з кущів та дерев, які  вже цвітуть і досить скоро віддадуть свій урожай – це заслуга місцевого жителя Геннадія Війтика.

Фруктовий садок посеред пустелі – це доказ того, що в нашому житті все можливо, потрібно лише зламати стереотипне мислення та вийти за межі власного бачення.

Великокопанівська сільська рада висловлює величезну подяку родинам Сергія Ковальова, Романа Баденка, Геннадія Війтика, Миколи Макартета, Романа Щербакова та Віталія Лободи за витрачені власний час, якого завжди бракує, особливо у весняний період, фінансові та матеріальні ресурси, вдячні за активну життєву позицію, але найголовніше – за ті емоції та враження, які Ви подарували нашим гостям. Такого видовища, яке влаштували Ви, вони не бачили в жодному куточку України. Цей незабутній день залишиться у їх памяті назавжди! Ви являєтеся прикладом для всіх і ми пишаємося тим, що такі люди, як Ви, живуть саме в Великокопанівській громаді.

Бажаємо Вам міцного здоровя, сімейного благополуччя, стабільного достатку та залишатися такими ж щирими, гостинними, енергійними та активними завжди!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь