Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Земельний відділ повідомляє

Дата: 04.12.2017 08:24
Кількість переглядів: 976

Фото без опису

Складається враження, що з 7500 населення у Великокопанівській сільській раді  більше ні в кого немає ніяких проблем, окрім цих двох сімей.

До сільської ради з черговими заявами знову звернулися гр. Дундер С.М. – 21.11.2017 року та гр. Мазур Н.Р. – 17.11.2017 року. Комісією було заплановано виїзд на територію селища Абрикосівка на 01.12.2017 року, але 24.11.2017 року ранкові дзвінки гр. Дундер О.С. та гр. Мазур Н.Р. розбудили всіх, крики та лайка були чутні в селі.

Комісія здійснила негайний виїзд в с-ще Абрикосівка, де проживають дві сім'ї гр. Мазур Н.Р. зі своєю матір'ю гр..Мазур М.М. за адресою: вул.Північна 34 та гр. Дундер С.М. зі своєю дружиною за адресою: вул.Північна 32. А так як справа доходила до бійки, то була викликана поліція. Тому на місце прибула група швидкого реагування поліції.

Проблема полягає в тому, що вищезазначені громадяни не визнають межі земельних ділянок один одного. Гр. Мазур Н.Р. скаржиться на те, що її сусід гр. Дундер С.М. постійно підтоплює її веранду та самовільно захватив частину її території. В свою чергу гр. Дундер С.М. звинувачує гр. Мазур Н.Р. в тому, що вона побудувала веранду, не дотримуючись державних будівельних норм та не відступила від межі. А в даний час накидала на їх земельну ділянку каміння із самана, чим пошкодила загорожу, яка стояла вже давній час.

Земельна ділянка гр. Дундер С.М. приватизована, а земельна ділянка гр. Мазур Н.Р. - ні. Комісія неодноразово проводила обмір цих земельних ділянок та встановлювала, що межі між сусідами не порушені. Також було виявлено, що веранда гр. Мазур М.М. була побудована  практично на межі із земельною ділянкою, що належить гр. Дундер С.М., що є порушенням Державних будівельних норм України (ДБН 79-92). Гр. Дундером С.М. теж порушено ДБН 79-92 : збудовано гараж майже на межі з земельною ділянкою гр. Мазур Н.Р.

Рішення попередніх комісій сусідів не влаштовує. Гр. Мазур у своїй заяві вимагає «відбиття межі», відповідно до розмірів у Державному акті гр. Дундера С.М., посилаючись на ст..158 Земельного кодексу України.

Комісія неодноразово рекомендувала гр. Мазур Н.Р. та гр. Дундер С.М. звернутися до суду для вирішення цього питання.

Комісія візуально оглянувши дві земельні ділянки встановила, що дійсно гр. Мазур М.М. між своєю верандою та огорожею яка належить  гр. Дундер С.М. накидала саманний камінь, що спричинило пошкодження огорожі та межових стовпчиків.

Так як цей спір вирішити мирним шляхом не вдається вже багато років, то гр. Мазур Н.Р. та гр. Дундер С.М. було рекомендовано звернутися до суду для вирішення їх проблеми.

 

Земельний відділ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь