Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Голодомор - геноцид українського народу

Дата: 24.11.2017 13:10
Кількість переглядів: 843

Фото без опису

Голодомор в літературі

23 листопада до Абрикосівської сільської бібліотеки завітали учні 9 класу разом з класним керівником – вчителем історії Балакірською Ларисою Володимирівною. Зустріч була присвячена 85 річниці пам`яті жертв Голодомору. Провідний бібліотекар зробила виставку «Голодомор в літературі», на якій було представлено твори українських письменників та поетів, книги пам`яті з фактами та датами. Найбільше вразило відео із розповідями людей про ті події.

 Україна пережила три голодомори – 1921-1922, 1932-1933 та 1947 років. Але найстрашнішими подіями були у 30-ті роки, коли український народ пережив справжню національну трагедію.

 Ми зараз жаліємося на нашу нещасну долю, на важкі часи… Але ті страшні події, які пережили наші дідусі та бабусі. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття, не можна ні з чим порівняти ні у вітчизняній, ні у світовій історії.  Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

 Мати їла своє дитя, діти виходили з дому і не поверталися, опухлі люди без імені та без пам’яті помирали невідомими. Жахи робилися з людьми. Вже не можна говорити про якісь моралі, цінності. Виживав сильніший. Український народ просто винищували.

 Найменше, що ми можемо зробити в па`ять нашим загиблим предкам – запалити свічку. Про ці події ніхто не має права забувати!

Провідний бібліотекар Кучеренко С. І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь