Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Здобуваємо знання

Дата: 20.06.2017 08:40
Кількість переглядів: 846

                                            Здобуваємо знання

16 червня 2017року за підтримки Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту «Пульс» відбувся навчальний  візит до Каланчацької селищної об’єднаної територіальної громади.

Тема зустрічі: «Впровадження принципів доброго врядування, формування умов для надання послуг у громаді».

Програма  заходу передбачала знайомство із можливостями громади. До участі були запрошені гості як із новоутворених громад, так і представники майбутніх громад.

Від Великокопанівської громади були присутні  представники відділу освіти: начальник відділу  Шушко Т.В. та інспектор  дошкільного виховання  та позашкільної роботи Внук О.Д.

Гостей щиро вітали господарі Каланчацької селищної ради. Як і належить, першу скрипку грав Зінчук Володимир Калинович, селищний голова.

Початок знайомства із громадою-здобутки у галузі інфраструктури . Завдяки програмі співфінансування (70% державні кошти та 30% місцеві) було здійснено  утеплення дитячого садочка. Повна вартість проекту 1 млн. 400 тис гривень. Завдяки  зробленій роботі відчутною стала економія енергоресурсів  : втричі скоротилася потреба у газовому опаленні. Не менш важливим є і  факт зниження захворюваності як серед дітей , так і  вихователів.

Поважних гостей радо вітали маленькі жителі Каланчаку. На затишному подвір’ї  дитячого садку «Казка» лунали пісні, декламувалися  вірші, а підсумком  стали рядки:

                              Всі вихованці веселі,

                              Бо тихо і затишно в  нашій оселі.

Далі за круглим столом відбулося спілкування з селищним головою. Зінчук В.К. розповів про етапи , які пройшла громада перед створенням , познайомив із населеними пунктами, які ввійшли до ОТГ та їхньою специфікою.

Цікавою і пізнавальною була розповідь про організацію  надання освітніх, медичних послуг, діяльність комунальних господарств, територіальних центрів, будинків культури та бібліотек.

Каланчацький селищний голова поділився досвідом щодо нормативного забезпечення діяльності громади, створення  Статуту ОТГ, структури виконавчих органів  ради.

Питань було  багато, але колективно знайшлися відповіді на кожне . Ніхто  не пожалкував, що прибув на Каланчацьку землю.

Хотілося б подякувати виконавчому директору Херсонського РВ АМУ  Л .Оленковській за організацію навчання та можливість ознайомлення із досвідом кращих громад Херсонської області.  Завдяки отриманим знанням  робота фахівців буде більш продуманою та ефективною. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь