Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

КРОКУЄМО В НОГУ З ЧАСОМ РАЗОМ ІЗ СУЧАСНОЮ СПОРТИВНОЮ ЗАЛОЮ

Дата: 11.01.2018 10:31
Кількість переглядів: 1078

Фото без опису

Цілісний розвиток дитини як особистості передбачає турботу про здоров'я дошкільника - стан його фізичного, духовного і соціального благополуччя, психічний комфорт, позитивне самопочуття, спокій, рівновагу, задоволення. Це -  головна мета  модернізації дошкільної освіти на сучасному етапі розвитку держави.

Турбота про фізичне здоров'я дітей дошкільного віку завжди була і залишається одним з пріоритетних напрямків роботи Великокопанівського ДНЗ  ясла-садка «Ягідка».

Проте, незважаючи на потужний комплекс заходів,  який проводить дошкільний заклад освіти, залишається цілий ряд проблем, які потребують негайного вирішення. Дуже хвилює те, що з   кожним роком  простежується тенденція до збільшення кількості дітей, у яких діагностуються вади стопи та постави. Причиною цього є  не тільки вроджені патології функціональних систем організму, але й недостатня  рухова  активність, низька  витривалість, стійкі нервові та функціональні розлади, неправильна  організація життєдіяльності малюків  в домашніх умовах.    

Нажаль, сучасні діти слабкі фізично. Щоб дитина дошкільного віку охоче займалася спортом, потрібне належне спортивне обладнання. Якщо мати сучасне обладнання для фізичного розвитку, сільські діти нічим не будуть відрізнятися від дітей з міста.

2 січня 2018 року  завдяки фінансовій підтримці  Британської Ради в рамках проекту «Активні громадяни» за підтримки Фонду «Об’єднання», на умовах співфінансування з Великокопанівською  сільською  радою  та за підтримки відділу освіти Великокопанівської сільської ради Олешківського району Херсонської області, для реалізації проекту «Рости здоровою, дитино!»  вдалося обладнати дитячу  спортивну залу дошкільного навчального закладу ясла-садка "Ягідка" села Великі Копані потрібним інвентарем, до якого увійшли два килимки «Топ-топ», тренажер «Бар’єр» та «Колода».

4 січня 2018 року проект  «Рости здоровою, дитино!» було успішно завершено. Його мета полягала в забезпеченні умов для спільного виховання та оздоровлення дітей з різними психофізичними особливостями розвитку.

 У спортивному залі ДНЗ ясла-садка «Ягідка» відбулося перше заняття з фізичної культури з новим осучасненим обладнанням для маленьких вихованців закладу, на яке завітали організатор проекту Дудкіна В.В., відповідальна за зв’язки з громадськістю Довженко А. Л., мама хлопчика, який виховується з особливими освітніми потребами та вихователі цього закладу.

Вихователь Григор`єва Р. О. разом із інструктором з фізичного виховання Ахмедовою А. Ш. провели спортивне заняття «На казковій галявині», в  якому активну участь взяли вихованці середньої групи «Їжачок». Діти із задоволенням приймали участь у різних видах діяльності: ходили по килимку, підлізали під колодою, ходили по ній та повзали навколішки з опорою на кисті рук та коліна, виконували вправи на тренажері «Бар’єр».

         Використання придбаного інвентарю дало можливість підвищувати рівень загального фізичного розвитку дітей та стало одним із чинників зниження захворюваності. Проект сприяє психоемоційній корекції, комплексній організації розвитку особистості дитини, дає можливість зацікавити дітей станом власного здоров’я.

Під час впровадження проекту в життя виникали труднощі, різного роду питання. Неодноразово представникам ініціативної групи доводилося звертатися із проханнями про допомогу до голови та апарату Великокопанівської сільської ради,  до керівників та працівників установ села Великі Копані, батьків вихованців та колективу ДНЗ ясла-садка «Ягідка». Колектив ініціативної групи від щирого серця дякує всім, хто допомагав у реалізації проекту. Лише разом ми змогли добитися результатів. Реалізований проект – спільна перемога для громади. А попереду – нові старти.

Бажаємо вихованцям ДНЗ ясла-садка «Ягідка» рости здоровими, а вихователям закладу – виховати у дітей прагнення бути здоровими!

Організатор проекту Дудкіна В.В.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь