Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Головне Управління ДСНС України у Херсонській області інформує

Дата: 16.08.2017 11:21
Кількість переглядів: 1017

Фото без описуІнформаційний лист

про проведення професійно-технічного навчання «Пожежний-рятувальник» та спеціальної підготовки на базі навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Херсонській області

Навчальний пункт АРЗ СП інформує про початок з 4 вересня 2017 року навчання на договірній основі:

1. За програмою 5161 «Пожежний-рятувальник». Термін навчання складає 4 місяці включаючи місячний термін виробничої практики. На період теоретичного навчання навчальний заклад надає гуртожиток для проживання на договірній основі. За результатами іспиту навчальний заклад видає свідоцтво про отримання робітничої професії державного зразка.

Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться:

-повна загальна середня освіта. Без вимог до стажу роботи.

Сфера професійного використання випускника:

Діяльність, пов'язана з:

запобіганням пожежам, гасінням пожеж, рятуванням людей та тварин, а також наданням допомоги під час стихійного лиха, повеней, дорожніх катастроф тощо.

Специфічні вимоги:

Вік: по закінченню навчання - не менше 18 років.

Стать: чоловіча, жіноча.

Медичні обмеження. Придатність за станом здоров’я до роботи з використанням засобів захисту органів дихання та спеціального спорядження.

За 15 днів до початку навчання до навчального закладу необхідно подати заяву на вступ та копії документів з усіх сторін (атестат з додатком про повну загальну середню освіту та документи про останнє навчання з додатком будь-якого навчального закладу, всі сторінки паспорту де є будь-які відмітки, ідентифікаційний код).

2. Спеціальну підготовку працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони на договірній основі, за запитом органів місцевого самоврядування та суб'єктів господарювання. Термін підготовки складає 139 годин (близько 1 місяця). Наповнення однієї навчальної групи від 15 до 30 осіб.

Після закінчення курсу спеціальної підготовки працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони проводиться залік. Після здачі заліку видаються посвідчення про проходження спеціальної підготовки.

На період проходження навчання аварійно-рятувальний загін спеціального призначення надає гуртожиток для проживання на договірній основі.

Інформуємо, що навчальний пункт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Херсонській області має дозвіл на ліцензійну освітню діяльність за такими робітничими професіями: пожежний-рятувальник, рятувальник, матрос-рятувальник, радіотелефоніст та машиніст насосних установок пожежно-рятувального транспортного засобу, а також пройшов атестацію у відповідності до Закону України «Про освіту».

Місце проведення навчання та адреса навчального закладу:

навчальний пункт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Херсонській області (73034, м. Херсон, вул. Блюхера (Вишнева), 12).

Контактні дані навчального пункту:

- тел./факс: (0552) 33-48-13, ел. пошта: np.arzsp.ks@mns.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь