Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Земельний відділ повідомляє

Дата: 15.08.2017 11:28
Кількість переглядів: 984

Фото без опису

Африканська чума повертається?


    14.08.2017 року землевпорядник Великокопанівської сільської ради Скляр А.М. був присутній на семінарі на тему «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні ІІ етап», який відбувся в Облдержадміністрації в м. Херсоні. Даний семінар був проведений з метою попередження подальших спалахів хвороби та правильно проінформувати фермерів та господарів, які утримують свиней. На семінарі були присутні представники Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА, представники територіальних громад, органів місцевого самоврядування та керівників господарств, які вирощують свиней з Голопристанського, Олешківського та Білозерського районів і міста Херсона.
         Національний консультант Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) з комунікацій, який очолює інформаційну компанію щодо африканської чуми свиней (АЧС) в Україні, Ревнівцев Олександр, пояснив, що згідно з розрахунками їх організації, якщо обсяг захворюваності не зменшиться, то до 2018 року сектор свинарства може втратити до 1,5 млн голів (40% поголів’я). Ним дано роз’яснення щодо причин і шляхів, якими найчастіше поширюється хвороба, та рекомендації щодо інформування населення задля недопущення спалаху АЧС. Ревнівцевим О. було зазначено, що, нажаль, немає вакцини від цієї хвороби, тому кожен, хто має поголів’я повинен відповідально ставитись до вирощування тварин та мати біозахист. З його слів: «Після прийняття відповідного закону, кожне підприємство, де вирощують свиней, повинно буде підтвердити свій рівень біобезпеки».

ЗА НАЙМЕНШОЇ ПІДОЗРИ НА АФРИКАНСЬКУ ЧУМУ СВИНЕЙ ВІДРАЗУ Ж СПОВІСТІТЬ УПРАВЛІННЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ЗА ТЕЛ. 80442794815

Спеціаліст із земельних питань II категорії                                             Скляр А.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь