Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Кримінальні новини Херсонщини

Дата: 02.08.2017 11:48
Кількість переглядів: 765

Фото без опису

На курортах Херсонщини відпочивальникам здавали неіснуючі номери

Шановні жителі громади та її гості! Зараз пора відпочинків на морі. Замовляючи номера  на курортах Херсонщини, будьте уважними!

Відділ комунікації поліції Херсонської області повідомляє, що на курортах Херсонщини відпочивальникам здавали неіснуючі номери.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить майже чотири тисячі гривень. Схема скоєння злочину в усіх випадках однакова.
Заявники на сайтах знаходили оголошення про оренду квартир. Обов’язковою умовою оренди житла було внесення передоплати з перерахуванням грошей на рахунок нібито власників квартир. Жертви перераховували від 350 до 1500 гривень. Після чого оголошення видалялися з сайту, а орендодавці більше не виходили на зв’язок. 
Таким чином постраждала 30-річна жителька Києва. Вона на сайті забронювала кімнату для відпочинку у місті Генічеськ та внесла 1500 гривень передоплати. А коли з родиною приїхала відпочивати, то з’ясувалося, що вказаної адреси не існує. Так само ошукали і 24-річну дівчину з міста Кропивницького. Вона завчасно забронювала кімнату на базі відпочинку у місті Скадовськ і перерахувала орендодавцю 500 гривень. А коли дівчина з дитиною приїхала у Скадовськ, то за вказаною адресою був магазин, а не база відпочинку.

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження. 
Щоб не стати жертвами аферистів, під час оренди житла потрібно обов’язково особисто зустрітися з власником квартири чи будинку, оглянути житло. Також необхідно, щоб орендодавець показав вам паспорт, ідентифікаційний код, документ, що підтверджує право власності на квартиру. 

Якщо ви обираєте квартиру на одному з сайтів, там повинні бути відгуки про житло від попередніх клієнтів. Крім того, реальні орендодавці розміщують рекламу про оренду житла на багатьох ресурсах, іноді мають свій сайт. У багатьох випадках шахраї розміщують несправжні фото та адреси квартир, які здаються в оренду. Краще самостійно перевірити вказані адреси.

           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь