Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Великокопанівський гурток рукоділля та бісероплетіння «Веселка»

Дата: 22.02.2017 13:05
Кількість переглядів: 1054

У кожної людини, не дивлячись на її вік, обо`язково має бути хобі. У кожного з нас є таке заняття, яким ми будемо із задоволенням займатися у вільний час. Хочу розповісти читачам «Копаняночки» про цікавий гурток рукоділля «Веселка».Офіційно він розпочав роботу з 2015 року за кошти Великокопанівської сільської ради та до цього часу активно процвітає. Та «серцем», або краще сказати «квіткою» цього гуртка є талановита й чарівна Поморцева Олександра Станіславівна , що є бухгалтером за освітою, але за покликом серця працює вчителем рукоділля на благо свого села, та за для розвитку дитячої особистості.

     Мета створення гуртка є наступна : розкрити можливості розвитку естетичних смаків, творчих здібностей наших дітей за допомогою традиційних та інноваційних технологій, ще й з дбайливістю, теплотою рук Олександри Станіславівни.

     Бісероплетіння – достатньо складний, але й захопливий вид рукоділля. Від тих, хто цим займається вимагається інтелект, просторове уявлення, терплячість, наполегливість за для досягнення кінцевого результату. Його користь для дитини в повній мірі є неоціненою. Проте, головні переваги бісероплетіння, як хобі, є очевидними.

    Лише одне вражає, як, у такої тендітної, розумної жінки-бухгалтера так довго спав і лише нещодавно розкрився надзвичайний талант та бажання навчати інших, присвятити себе прекрасному світу кольорів і форм.

    Бісер – це намистинки, які різняться за зовнішнім виглядом, розміром та забарвленням. Нанизуючи їх на нитку, волосінь або дріт, вихованці створюють певні візерунки. За допомогою Олександри Станіславівни, діти вбачають позитивні сторони рукоділля : дрібна моторика рук, розвиток фантазії, вміння відтворювати й розуміти схеми. Важливою інформацією для батьків має бути те, що усі переваги гуртка – це запорука успішного розумового розвитку дитини. Я вважаю, що кожній дитині обов`язково треба завітати в гурток «Веселка». Адже недарма, славнозвісний Василь Сухомлинський казав, що інтелект малюка на кінчиках її пальців.

    Навчання є безкоштовним, відбувається як по суботам, так і в будні дні. У гуртку займаються діти  5 – 16 років. До того ж, заняття будь-яким видом рукоділля, що пропонується в гуртку, ніколи не чинить негативного впливу,  а тільки приносить користь. Нерідко, воно може стати справою життя вашої дитини, приносити дохід і самореалізацію.

    Юні відвідувачі з великою повагою та любов`ю ставляться до Олександри Станіславівни, із задоволенням відвідують заняття. Так сталося, що в гуртку «Веселка» більш хлопців, аніж дівчат. Та створювати прикраси, іграшки, бісерні дерева, квіткові композиції, бісерні дерева їм подобається не менше, ніж юним леді. Дитячі роботи беруть участь у святах, конкурсах, виставках, та викликають захоплення у відвідувачів.

   Наостанок, хочеться побажати натхнення, терпіння, поваги саме Олександрі Станіславівні,  адже в бурхливий вік політичних перипетій, змін та реформ, коли потяг до прекрасного відходить на другий план, на допомогу приходять такі талановиті односельці, як Поморцева Олександра Станіславівна, відтоді наші діти залишаються під чуйним наглядом та разом творять красу своїми руками!

З повагою та вдячність,

 вчитель зарубіжної літератури Абрикосівської ЗОШ

 Ковальова Г.В.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь