Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

З Днем визволення України від фашистських загарбників

Дата: 27.10.2017 13:10
Кількість переглядів: 856

День визволення України від фашистських загарбників – наймолодше з подібних свят, якщо не враховувати День захисника України.
Таке свято з'явилося в 2009 році. І після цього щорічно відзначається в нашій країні 28 жовтня. Про сенс цього свята не варто багато говорити, адже і так все зрозуміло. І в честь цього, ми вирішили розповісти вам трохи більше про нього.

Зупинимося детальніше на історії цього свята. Під час Другої світової війни найбільш ключові битви відбувалися саме на території України. Те, що відбувається в 1941-45 роках в нашій країні вирішило долю всієї Європи. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб. Саме вони в 1943-44 роках провели кілька вирішальних військових операцій, які й визначили долю війни.

Завершилось все визволенням Ужгорода. Це сталося 27 жовтня 1944 року. Сама операція тривала кілька тижнів, адже почалася битва за місто ще 9 числа. А вже 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої держави. Тоді було 714 спалених міст, 10 млн. загиблих.

І 15 жовтня 2009 року ідею свята вперше висловив на офіційному рівні міністр економіки України Сергій Тігіпко. Через всього п'ять днів тодішній президент України Віктор Ющенко підписав Указ № 836/2009 про заснування нової дати. Саме завдяки цьому ми вже 8 раз будемо відзначати День визволення України від фашистських загарбників.

      У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять  завжди буде жити в наших серцях.

З Днем визволення України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь