Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Земельний відділ повідомляє

Дата: 28.07.2017 13:54
Кількість переглядів: 1005

Санітарний стан

На цьому тижні  працівниками земельного відділу по санстану був складений один протокол про адміністративне правопорушення гр. Вітовецькою Тетяною Олександрівною по вул.Червоноармійська, 28 за ст. 152 КУпАП, який було розглянуто 25.07.2017 року на засіданні адміністративної комісії. Рішенням комісії було прийнято рішення про накладення штрафу.  Штраф оплачений,  на слідуючий день бур’яни були знищені.

Також було виписано 17 попереджень про забезпечення санітарного стану біля присадибної ділянки, більша частина жителів, котрі отримали попередження відреагували позитивно. Але є такі мешканці села, які відмовляються реагувати на зауваження працівників земельного відділу та наводити лад біля своєї присадибної ділянки.

Не вперше надаються письмові попередження і усні пояснення Борисенку Сергію Леонідовичу та Борисенко Світлані Олексіївні, які користуються земельними ділянками на перехресті вулиць  Артилерійська та Червоноармійська, і вулиць Українська та Червоноармійська. Щороку сільська рада просить навести лад біля їх присадибних ділянок. По всій довжині вулиці Червоноармійська стоїть трава людського зросту, в тому числі є і амброзія. Відповідь: «Буде час – приберемо, це не ми повинні прибирати». Пояснюю: Відповідно до Правил благоустрою п.3.1.7. – Власник (користувач) земельної ділянки забезпечує належне утримання території загального користуваня, прилеглої до його присадибної ділянки (до прилеглої території належить територія вздовж огорожі до центру проїжджої частини,  в разі відсутності  проїжджої частини – на відстані 15 метрів).

До відповідальності за порушення у сфері благоустрою притягуються особи, винні у: п.16.1.1 Правил благоустрою – самовільному зайнятті території (частини території) обєкта благоустрою; пошкодженні (руйнуванні чи псуванні) вулично-дорожньої мережі і т.д. Забороняється культивація, боронування та фрезерування проїжджої частини вулиці, за що також виписується протокол про адміністративне правопорушення правил благоустрою. Хочеться зауважити, що деякі наші мешканці до цих пір не хочуть чути про це. Наприклад,  Ліляк Юрій Олексійович, в минулому вчитель, людина з вищою освітою, але теж не хоче зрозуміти, що тракторний обробіток території загального користування не дає змоги іншим громадянам вільно пересуватися по вулиці. Відповідь така: «Ми старі і не можемо стругати біля своїх ділянок, а у мене є два трактори, то я буду робити це трактором». А як же бути пішоходу, який іде по вулиці у гарному взутті (навіть і не в гарному), велосипедисту, який теж є учасником дорожнього руху і не може вільно рухатися по території загального громадського користування. Навіть автомобілю в такому грунті можна загрузнути. В той же час ця людина обробляє не одну земельну ділянку, і ще й вирвані на городі бур’яни викидає на перериту землю біля дворів. Було винесено останнє усне попередження, наступного тижня буде проведено перевірку.

Землевпорядною службою також були проведені виїзди на вул..Артилерійську та вул..Піонерська з приводу непорозумінь наших жителів та грейдериста, який виконує свою роботу по грейдеруванню вулиць. Люди теж не хочуть зрозуміти, що зробити рівною вулицю не можна на одному місці, вулиця рівняється з одного краю в інший. «Біля мого двору не рівняй, мені  не потрібно». Деякі стають перед грейдером, деякі сідають на ковш грейдера, деякі б’ють вікна на грейдері – це є порушення громадського порядку. Ще раз повторюю – вулиця – це територія загального громадського користування. Під час розмови з мешканцями вказаних вулиць їм було роз’яснено, що проходить планове грейдерування вулиць, на яке виділено кошти з бюджету сільської ради. Грейдерист – це фаховий тракторист, який знає свою роботу, тому велике прохання не перешкоджати роботі по грейдеруванню вулиць, а краще звернутися до свого депутата або до сільської ради і отримати необхідну інформацію.

Але не все так погано в нашій громаді – є і подяки за пророблену сільською радою роботу.

Золощук Тетяна Петрівна звернулася до сільської ради з листом-подякою за пророблену роботу по грейдеруванню вулиць та встановленню дитячих майданчиків на території громади і висловлює вдячність від імені всіх щасливих дітей, які мають можливість гратися на цих майданчиках, та від їх дідусів і бабусь.

Начальник відділу - спеціаліст із земельних питань І категорії сільської ради              Комар О.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь