Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Про елітні війська України

Дата: 02.08.2017 14:22
Кількість переглядів: 4781

Фото без описуЗ Днем Високомобільних Десантних Військ Збройних Сил України

Щороку, 2 серпня, в Україні відзначається день Високомобільних Десантних Військ Збройних Сил України (раніше вони називалися Аеромобільні війська), а якщо простіше – День ВДВ. Це свято відзначають всі, хто служив в елітних військах нашої країни. В Україні їх налічується всього п'ять бригад. В День ВДВ ЗС України хотілося б розповісти про українських військових.

Офіційна назва ВДВ для наших десантників з'явилася тільки в 2012 році після реформи. Хоча неофіційна назва та позначення ВДВ залишилося ще з часів СРСР.

Гаслом для всіх десантників стала фраза командувача Повітряно-десантними військами СРСР Василя Маргелова - «Ніхто, крім нас». Цю фразу він використовував під час навчання молодих бійців. До речі, він уродженець Дніпропетровська.

У 2014 році з'явилася наймолодша українська бригада ВДВ. Її створили через військовий конфлікт на території нашої країни. І знаходиться вона ближче всіх інших до місця війни – у Донецькій області.

14 червня 2014 року була одна з найтрагічніших подій в історії ВДВ України. Тоді в аеропорту Луганська терористи збили український Іл-76 на борту якого перебувало 49 військовослужбовців. Всі вони загинули, більшість з них було з Дніпропетровська.

Липень-серпень 2014 року був дуже складним для українських десантників. Тоді, у розпал антитерористичної операції, військові 79-ї бригади потрапили в оточення терористичних військ. Незважаючи на постійний вогонь, вони утримували свої позиції близько трьох тижнів. А після цього, вони зуміли прорватися через оточення.

У 2014 році десантники 80-ї бригади "тримали" Луганський аеропорт з березня по серпень. Крім цього, вони успішно протистояли мародерству в місті, і знищили цілу колону ворожої техніки.

Найдовший рейд у всій військовій історії належить 95-й високомобільній бригаді. Тоді, під керівництвом командира Михайла Забродського, наші військові пройшли оборону терористів і дійшли аж до Маріуполя, по дорозі знищивши кілька артилерійських батальйонів.

У цей день прийнято не тільки вітати українських захисників, а й шанувати пам’ять тих, хто загинув під час АТО. 

День ВДВ - це свято справжніх чоловіків! Вони ніколи не кидають слів на вітер. Справою та небезпечною службою доводять всім, що вони - найкращі з кращих, покликаних захищати наші кордони і допомагати приносити світло у будь-який куточок не тільки нашої держави, а й всієї планети, якщо на те є наказ! Прийміть всі наші найщиріші вітання і побажання бути завжди щасливими та коханими!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь