Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

День вшанування учасників ліквідації наслідків  аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2017 14:40
Кількість переглядів: 728

Фото без опису

Щороку, 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день Днем ліквідатора.

Додання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких - недостатній для нормального життя розмір пенсії, незначне виділення коштів на тверде паливо. Безпосередньо з цією проблемою пов’язана і інша - проблема статусу ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Тільки перші 5 тисяч з тих, хто ліквідовував аварію, офіційно стали називатися ліквідаторами, отримавши відповідні посвідчення. На території Великокопанівської громади проживає 9 громадян, які офіційно називаються ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, хоча неофіційна статистика говорить про на  багато більшу цифру.  Це обумовлено тим, що з 1992 р. всім учасникам ліквідації почали видавати «корочки» постраждалих від чорнобильської катастрофи.

Незважаючи на всі труднощі і проблеми, самі ліквідатори називають 14 грудня святом.

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції, бажаємо Вам і Вашим рідним міцного здоров'я, терпіння, щастя і великої удачі, шани і щирої поваги від людей і держави. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків ядерної аварії.

Оскільки величезна кількість людей загинула під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь