Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Чи правильно Ви утилізовуєте сміття, зібране на власних подвір'ях

Дата: 22.09.2017 15:06
Кількість переглядів: 705

Фото без опису

Земельний відділ повідомляє.

У зв’язку з приходом осені люди почали масово прибирати свої городи та подвір’я від бур’янів, листя та гудини. Більшість громадян  надають перевагу не вивозити це сміття, а спалювати його. Від цього повітря  стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. Також, досить часто, у результаті того, що не всі хочуть дихати димом, починаються конфліктні ситуації між сусідами.

Відповідно до ст. 103 (Зміст добросусідства) Земельного Кодексу України власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок, відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). А відповідно до ст.104 (Попередження шкідливого впливу на сусідню земельну ділянку) Земельного Кодексу України власники та землекористувачі земельних ділянок можуть вимагати припинення діяльності на сусідній земельній ділянці, здійснення якої може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людей, тварин, на повітря, земельні ділянки та інше. 

Тож, давайте бути терпимішими та поблажливішими один до одного, тобто дійсно добрими сусідами, і не завдавати шкоди оточуючим.

Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, самовільне спалювання сміття може призвести до виникнення пожежі.

Повідомляємо, що  відповідно до статті ст. 77-1 КУпАП випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

         Нагадуємо,  що на території Великокопанівської ОТГ існує полігон твердих побутових відходів, куди Ви можете відвозити своє сміття.

 

 

 

Земельний відділ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь