Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

До дня матері

Дата: 24.05.2017 15:12
Кількість переглядів: 890

Місяць травень - то найкращий місяць у році! Вже гріють сонячні промінчики та наповнюють дні радістю. І в один з таких весняних днів, у другу неділю травня весь світ відзначає День Матері. В цей день усе людство вшановує жінку-матір, жінку-трудівницю, жінку-берегиню життя на землі.

Організувала День Матері американка Анна Джервіс. Втративши свою матір у 1905 році, вона почала писати листи до адміністрації президента США з проханням присвятити один день для шани матерів. І лише у 1910 році на її листи відгукнулися. Серед української громади День Матері вперше провів Союз українок Канади у 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже у Львові. Але за радянських часів народні традиції стали ігноруватися. Та завдяки зусиллям громадських організацій з 1990 року Свято матері повернулося на Україну.

Ось і ми, працівники Будинку культури та бібліотеки селища Абрикосівки, вирішили організувати свято та привітати дорогих матусь. Перечитавши десятки сценаріїв та віршів про маму, в кожного з нас в пам’яті виникали свої теплі спогади. Ми неначе стали знову маленькі. Хотілося пригорнутися до своїх матусь, відчути її тепло та ніжність. Ту ніжність, яку може дати нам тільки найрідніша людина. Хоча ми вже самі мами, та на цьому святі відчували себе неначе школярики, які шукали очі матусі. Дуже шкода розуміти, що в наш шалений час ми інколи не встигаємо приділити увагу своїм рідним.

Але в цей день, День матері, ми вирішили трішечки повернутися у дитинство і нагадати самим собі, що ми теж діти для своїх мам. Тому колектив сільської ради приготував вірші та разом з працівниками Будинку культури та бібліотеки заспівали пісню, яка стала як гімн материнства – «Рідна мати моя». На святі була чарівна квітка. Це ромашка, на пелюстках якої були написані питання для мам про їхніх дітей. Кожна мама відповіла на питання, бо напевно досі пам’ятає кожну хвилиночку життя свого рідного чада. А для дітей ми організували чудовий конкурс «Вгадай матусю за її руками». Із зав’язаними очима кожен знайшов свою маму.

На святі була присутня наша місцева поетеса Возна Віра Євгеніївна. Вона представила нам свої прекрасні вірші та розповіла спогади про переселення до Абрикосівки її батьків. А веселі жіночки з колишнього колективу вокального ансамблю «Зіронька» - Ковальова Н.І. та Шараєва Н.Д. розвеселили всіх своїми піснями, які колись виконували на сцені.

Ось таке в нас вийшло чудове Свято мам, навіть більше сказати – свято спогадів. Спогадів про дитинство, які хоч не на довго повернули нас у той теплий приємний час.

                                                                                                   

                                                                                                   Горючева К. В. – худ.керівник

                                                                                                   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь