Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Виїзд земельної комісії

Дата: 20.10.2017 15:21
Кількість переглядів: 891

Фото без опису

Виїзд земельної комісії

12.10.2017 року земельна комісія здійснила виїзд за заявою гр.Косюк І.А.,яка проживає за адресою: с.В. Копані, вул.Жовтнева, 123 щодо дерев, котрі ростуть на межі з земельною ділянкою гр.Свириди Є.Й. за адресою: с.В. Копані, вул.Жовтнева 125, і затіняють городину, яка росте на земельній ділянці.

Комісія виїхала за місцем проживання заявника та встановила, що дійсно гілки горіха та шовковиці виходять на земельну ділянку Косюк І.А., чим створюють тінь на городі.  Заявник під час перевірки була відсутня, хоча і попереджена про виїзд земельної комісії.

Згідно зі ст..103 Земельного кодексу України (Про добросусідство) власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок, відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей.

Згідно зі ст..105 ЗКУ про наслідки проникнення на земельну ділянку гілок і коренів на іншу земельну ділянку власники та землекористувачі земельних ділянок мають право відрізати корені дерев і кущів, які проникають з сусідньої земельної ділянки. 

Комісія з метою встановлення компромісу провела бесіду з гр.Свиридою Є.Й., та дійшли згоди, що гілки дерев, які виступають на земельну ділянку гр.Косюк І.А. та заважають їй, будуть спиляні в зимовий період, так як на даний момент сусідня земельна ділянка засаджена городиною. Також земельною комісією було виявлено порушення правил благоустрою зі сторони гр.Свириди Є.Й., так як біля їхньої прибудинкової території росте трава, тому працівниками земельного відділу було виписано попередження та надано термін в 5 днів для усунення порушення.

Також, комісія виїхала на вулицю Садову по заяві гр.Глущенко Т.О. щодо порушення правил благоустрою її сусідом гр.Черковим О.М.

Здійснивши візуальне обстеження вулиці Садової комісія встановила, що заявник на час перевірки відсутній, хоча був попереджений про приїзд земельної комісії. В даний час гр.Черков О.М. встановлює паркан біля  своєї будівлі, тому на подвір’ї  знаходиться будівельний матеріал, але проїжджу частину не займає. Також комісія провела візуальний огляд та заміри ширини вулиці  і встановила, що ширина вулиці становить 13 м, ширина проїжджої частини становить 7,5 м, тож ніщо не заважає руху транспорту.

Комісією  було встановлено, що порушення по благоустрою проїжджої частини вулиці з сторони гр.Черкова О.М. відсутні. Зі сторони гр.Глущенко Т.О. майже на проїжджій частині вулиці лежали недопалені купи трави, що є порушенням правил благоустрою, а саме спалювання сміття, опалого листя та інших відходів, складання  їх для тривалого зберігання.

 

Земельний відділ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь