Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Земельна комісія в с.Абрикосівка.

Дата: 19.05.2017 15:38
Кількість переглядів: 1006

Земельна комісія в с.Абрикосівка.

17.05.2017 року земельною комісією Великокопанівської сільської ради було проведено виїзд до селища Абрикосівка, для вирішення кількох конфліктних ситуацій.

Одна з них виникла по вул. Молодіжна.  Жителі цієї вулиці загородили половину проїжджої частини вулиці стовпчиками, пояснюючи це тим, що  власники великої рогатої худоби,  проганяючи скот по вулиці не слідкують за ним, а ті в свою чергу наносять збитки жителям цієї вулиці.

Але давайте пам’ятати, що вулиця - це територія загального користування, а отже самовільне перекриття проїжджої частини вулиці є порушенням «Правил благоустрою населених пунктів».

Тому ситуацію, яка склалася можна вирішити тільки шляхом переговорів та встановлення компромісу.

Власників ВРХ було запрошено до сільської ради для обговорення цього питання, які в свою чергу перед членами комісії пояснили, що тварин будуть проганяти як і проганяли,  так як корову потрібно виганяти в стадо, але пообіцяли ретельніше слідкувати за своєю худобою. Законних підстав заборонити прогін корів по вул.Молодіжна у комісії не має.

Жителі вул.Молодіжна в свою чергу пообіцяли до кінця тижня прибрати стовпчики з вулиці, в іншому разі комісія змушена буде скласти протоколи про адміністративні правопорушення.

Також комісією було розглянуто питання по заяві гр.Мазур Н.Р. в с.Абрикосівка, де проживають дві сім'ї гр.Мазур Н.Р. зі своєю матір'ю за адресою: Північна 34 та гр.Дундер С.М. зі своєю дружиною за адресою: Північна 32. Вже більше десяти років існує конфлікт між вище зазначеними сім'ями, неодноразові скарги надходять до сільської ради від двох сторін.

         Зміст проблеми обох сторін полягає в тому, вище зазначені громадяни не визнають межі земельних ділянок один одного. Гр.Мазур Н.Р. скаржиться на те, що її сусід гр.Дундер С.М. постійно підтоплює її веранду та самовільно захватив частину її території. В свою чергу гр.Дундер С.М. звинувачує гр.Мазур Н.Р. в тому, що вона побудувала веранду не дотримуючись державних будівельних норм та не відступила від межі.

Також комісією встановлено, що веранда житлового будинку на земельній ділянці № 34 розташована практично на межі із земельною ділянкою, що належить гр.Дундер С.М., що є порушенням Державних будівельних норм України (ДБН79-92).

     Так як порушення були виявлені, як з однієї так і з іншої сторони, комісія намагалася вирішити дану проблему шляхом встановлення компромісу, але сторони на компроміси не ідуть, звинувачують один одного в підробці документів, ображають один одного, на зауваження не реагують.

Комісія провела обміри та надасть письмову відповідь свого рішення  сторонам в строки,  які передбачені законом.

Давайте не будемо забувати, що в кожній ситуації в першу чергу потрібно залишатися людьми, поважати один одного, та дотримуватись закону і порядку. Щоб жити в чистоті і порядку треба починати з себе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь