Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

УВАГА, фальсифікований алкоголь!

Дата: 10.04.2017 15:56
Кількість переглядів: 765

В Україні значно збільшилась кількість отруєнь фальсифікованим сурогатним алкоголем.

В зв’язку з цим Олешківська  районна державна адміністрація застерігає про небезпеку вживання фальсифікованого алкоголю.

 За смаком і запахом фальсифікований алкоголь нічим не відрізняється від справжнього. Смертельна доза метилового спирту, який міститься в фальсифікаті, складає від 30 до 100 грам.

 

ЯК РОЗПІЗНАТИ ГОСТРЕ ОТРУЄННЯ АЛКОГОЛЬНИМ СУРОГАТОМ

ІЗ ВМІСТОМ МЕТАНОЛУ?

Це один з найбільш небезпечних видів отрути - навіть 10 мл метанолу призводять до тяжких отруєнь. Якщо до організму потрапляє більше 80-90 мл метанолу, на людину чекає смерть. Ознаками гострого отруєння метанолом є –

озноб, нудота, сльозотеча, біль і печія у роті та горлі, спрага, блювота з кров'ю, запаморочення й втрата свідомості.

Навіть якщо постраждалому вдалося врятувати життя, згодом канцероген призводить до погіршення зору (формальдегід згубно діє на сітківку ока), а також до погіршення роботи органів дихання, нирок і печінки.

 

ЩО РОБИТИ У РАЗІ

ГОСТРОГО ОТРУЄННЯ МЕТАНОЛОМ?

 Самостійно в домашніх умовах хворому з гострим отруєнням сурогатом, що містить метанол, мало чим можна допомогти. Якщо у людини поруч з вами з'явились симптоми отруєння, одразу викличте "швидку". До приїзду лікарів постарайтеся забезпечити потерпілому доступ свіжого повітря, звільнити від одягу. Йому краще не стримувати блювотні позиви - вони свідчать про те, що організм бореться з токсинами. Допоможіть йому прийняти активоване вугілля та промити шлунок содовим розчином. Після чого напоїть теплим чаєм. При цьому антидотом метанолу є етанол (звичайний алкоголь). У кількостях, що перевищують дозу прийнятого метанолу. Але вводити його в організм можуть тільки медики. 

Попри ствердження, що від отруєння сурогатом рятує звичайний етиловий спирт, лікарі категорично не рекомендують займатися самолікуванням. При перших ознаках отруєння слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Для попередження отруєнь не варто купувати алкоголь на ринках, в дрібних торгових мережах та через інтернет.

Та й взагалі, навіть справжній алкоголь шкодить здоров’ю, краще обмежити його вживання до мінімуму та поберегти власне здоров’я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь