Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Допоможемо онкохворим разом

Дата: 22.03.2018 15:58
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

Протягом останніх двох років Херсонська область за рівнем онкологічної захворюваності займає третє місце в Україні, станом на 01 січня 2018 року на обліку перебуває 28884 хворих на рак - мешканців Херсонської області.

Щороку в області виявляється понад 4364 нових випадків раку і майже 2 тисячі хворих помирає, в тому числі майже одна тисяча з них - не доживши одного року з моменту встановлення діагнозу і з кожним роком кількість таких хворих зростає.

Через складну соціальну ситуацію майже кожний третій первинний хворий на рак в регіоні не отримує спеціального лікування, так у 2017 році це 1124 пацієнта, серед яких 254 у І-ІІ стадії захворювання, які потім втрачають шанс на одужання.

На сьогодні комунальний заклад «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Херсонської обласної ради не має мінімально необхідної комплектації обладнання для надання спеціалізованої онкологічної допомоги на необхідному рівні, в першу чергу для променевої терапії, що проводиться майже 60 % пацієнтів. Ступінь зносу наявного медичного обладнання становить близько 80%, яке через постійне перевантаження часто виходить з ладу і призводить до вимушених зупинок лікування.

Наразі постає питання впровадження сучасних технологій променевої терапії відповідно до міжнародних стандартів.

Сучасною альтернативою гамма-терапевтичному апарату застарілої модифікації є лінійний прискорювач, який на відмінну від гамма-терапевтичного апарату не містить радіоактивних елементів, самостійно генерує випромінювання.

Згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України потреба і лінійних прискорювачах складає один апарат на 300 тисяч населення.

Оснащення Херсонського обласного онкологічного диспансеру лінійним прискорювачем надасть можливість:

- Значно покращити якість надання медичної допомоги онкологічним хворим;

- Підвести більш високі дози опромінення на область пухлини та зменшити опромінення оточуючих здорових тканин;

 - Зменшити термін перебування хворих у стаціонарі та тривалість курсу реабілітації в амбулаторних умовах;

- Підвищити результати лікування онкологічних хворих, зменшити променеві ускладнення;

- Знизити ризик інфекційних ускладнень після курсу променевої терапії.

Орієнтовна потреба на придбання лінійного прискорювача та устаткування до нього близько 110 мільйонів гривень, але у зв’язку з недостатнім фінансовим ресурсом, закупити необхідне сучасне обладнання для променевої терапії за кошти обласного бюджету на теперішній час не є можливим.

На сьогодні розпочато організаційну роботу по збору коштів для співфінансування у всіх місцевих радах області.    

      Враховуючи вищевказане, Великокопанівська ОТГ повинна теж прийняти участь в акції по виділенню коштів на придбання обладнання. Згідно розподілу коштів, нашій громаді треба виділити майже 300 тис. грн. Це дуже велика сума. Але життя та здоров’я людей набагато дорожче. Тому звертаємося до кожного жителя нашої громади з такою пропозицією: «Давайте разом зробимо свій вклад у придбання обладнання для онкодиспансеру».

      Якщо кожен житель Великокопанівської ОТГ виділить 50 грн. із власного бюджету – то це буде не велика сума, для нього, а в сумі - це багато, це вихід із цієї ситуації. Просимо бути небайдужими, адже кожен із нас може стати пацієнтом онкодиспансеру.

Також звертаємося за допомогою і до підприємців.

Звіти про надходження коштів будуть висвітлюватися щотижня.

Бажаючих надати допомогу  просимо перераховувати кошти на банківські реквізити громадської організації «АКТИВНА ЖІНКА», вказуючи Ваше прізвище. Адже потім буде висвітлено списки всіх, хто вніс грошову допомогу.

ГО «АКТИВНА ЖІНКА»

Код ЄДРПОУ/ДРФО 41594320

Поточний рахунок №26004052210171

в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 352479

Призначення платежу: фінансова підтримка         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь