Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

90-річний Заслужений лісівник України - житель Великокопанівської ОТГ

Дата: 27.03.2018 13:19
Кількість переглядів: 872

Фото без опису

26 березня 2018 року в приміщенні клубу державного підприємства «Великокопанівське лісомисливське господарство» урочисто привітали з 90-річчям жителя Великокопанівської ОТГ  Заслуженого лісівника України Боровика Сергія Андрійовича.

 Привітати іменинника зібралися працівники лісгоспу на чолі з директором Савлуком Юрієм В’ячеславовичем, який коротко розповів про життєвий шлях ювіляра:

«Народився Сергій Андрійович 26 березня 1928 року в селі Іскрівка Чутівського району Полтавської області. Після закінчення 9 класів школи поступив до Харківського артилерійського училища, де здобув базову середню освіту. Отримавши освіту в училищі навчався в Чугуєво-Бабчанському лісовому технікумі, який закінчив у 1950 році. Потім молодого спеціаліста було направлено в Каховський механізований лісгосп, а саме Бериславське лісництво. Свою трудову діяльність розпочав із посади помічника лісничого. 1954 року його переведено лісничим, але вже Ушківського лісництва. Як спеціаліст лісового господарства приймав участь у закріпленні берегів Каховського водосховища, ярів та балок Таврійських степів.

У грудні 1961 року Боровика  Сергія Андрійовича переведено до Новомаячківського лісгоспу, який потім  було реорганізовано в  Великокопанівський лісгосп. Працював на посаді директора лісгоспу з 1961 року по 1988 рік. Для підвищення рівня своїх знань Сергій Андрійович здобув вищу освіту в Українській ордена Червоного прапора сільськогосподарській академії, яку закінчив у 1965 році.

За період керівництва ним було створено близько 10 тисяч гектарів лісових насаджень по лісгоспу. На підприємстві було розташовано базовий лісовий розсадник, тому ввесь садовий матеріал для посадки лісових культур, не тільки для потреб власного підприємства, але й для інших сусідніх лісгоспів, було вирощено під керівництвом Боровика С. А. близько 50 мільйонів сіянців.

Завдяки  таким висококваліфікованим спеціалістам було зупинено рух Олешківських пісків. За високі досягнення в галузі Боровику Сергію Андрійовичу було присвоєно звання Заслужений лісівник України в 1980 році.

Після виходу на пенсію в 1988 році він залишився працювати в лісгоспі на посаді мисливознавця, а потім начальника лісопожежної частини. Звільнився з підприємства 1 жовтня 1996 року.»

 Директор лісгоспу привітав ювіляра з Днем народження та побажав найголовшішого - міцного здоров’я.

Зі щирими та теплими словами подяки й шани до Сергія Андрійовича виступили перший заступник начальника Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайленко  В. Д., голова обласної ради голів профспілкових комітетів працівників лісового господарства Глод  М. М. та сільський голова Великокопанівської сільської ради Костенко В. Д.

Чимало слів, щирих та відвертих, про ювіляра прозвучало з вуст його колег,  людей, які пропрацювали половину свого життя разом, знають Сергія Андрійовича не тільки як керівника, а й як односельця, товариша -  бувшого головного лісничого ДП «Великокопанівське ЛМГ» Сидорука М. І. та провідного інженера з лісових культур Мазуркевича В. М.

Підводячи підсумки всього сказаного напрошується лише один висновок: Боровик Сергій Андрійович – людина, яку глибоко поважають та цінують не тільки як хорошого та цінного керівника, фахівця, патріота своєї держави, а й за людські цінності: доброзичливість, відкритість, працьовитість, щирість, порядність, оптимістичність, безстрашність, наполегливість, відданість своїй справ. Таких людей, як Боровик Сергій Андрійович серед нас майже не залишилося.  Він є прикладом того, яким повинен бути житель Великокопанівської громади. А ми, в свою чергу, маємо берегти та цінувати таких людей.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь