Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Фонд,  який  відстоює  інтереси  застрахованих  осіб!

Дата: 28.04.2018 08:36
Кількість переглядів: 673

Фото без опису

Щороку у Всесвітній день охорони праці 28 квітня згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 №685/2006 в Україні відзначають День охорони праці.

Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене та здорове покоління»збігається із завданнями та метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи

Збереження здоров’я молодого покоління позитивно впливатиме на розвиток національної економіки. Відомо, що втрати, які несе держава через виробничі травми та професійні захворювання молоді, у майбутньому стають значно більшими, ніж стосовно дорослих працівників. Адже виробнича травма, яку молода людина отримує на початку свого трудового життя, може привести до довгострокових порушень її здоров’я, через що вона не зможе бути активним членом суспільства та не скористається набутими під час навчання  знаннями.

Система  загальнообов’язкового державного  соціального  страхування    гарантує  працюючим застрахованим особам  соціальний  захист. 

           Основними завданнями, які покладені на Олешківське відділення Фонду  є реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, забезпечення надання страхових виплат та соціальних послуг, матеріальне забезпечення, надання послуг з медичної реабілітації.

У відділенні Фонду зареєстровано 6494 страхувальники ( із них 2117 юридичних та 4377 фізичні особи, які використовують найману працю) та 211 осіб, які мають стійку втрату працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання.

У минулому році застрахованим особам відділенням Фонду виплачено  у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності  4 мільйони 424 тисячі 355 гривень,на вагітність та пологи виплачено 4 мільйони 102 тисячі 680 гривень на поховання 109 тисяч 400 гривень.

Всього за 2017 рік потерпілим на виробництві та членам їх сімей (211 чоловік) виплачено страхових виплат понад   3913563,41гривень.

        Відповідно до чинного законодавства, відділенням Фонду постійно проводяться перерахунок та підвищення щомісячних страхових виплат

         У 2018 році уже 26 застрахованих осіб, які проживають в Олешківському та Голопристанському районі,  скористалися можливістю поліпшити своє здоров’я у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України. На лікування  цих працівників Фондом виплачено  понад 328128, 00 гривень..

Водночас відділення Фонду постійно проводить профілактичні заходи, спрямовані на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, недопущення нещасних випадків на виробництві.

 За  період 2012 по 2018 роки страховим  експертом відділення прийнято участь в розслідуванні   68 нещасних випадків.

Страховий експерт відділення постійно бере участь у  оперативних перевірках стану охорони праці страхувальників. Тільки в 2017 році такими перевірками охоплено 10 підприємств .

За результатами перевірок у 2017 році та у І кварталі 2018 року страхувальникам видано  18 подань, у яких  вказано 203   порушення законодавчих та нормативно – правових актів з охорони праці. Страхувальникам надано 230 консультації, проведено 7 семінарів та 51 нарада   з питань  охорони праці.. Розповсюджено  337 нормативно – правових актів з питань законодавства про загальнообов’язкове соціальне страхування  та охорони праці.

 Прийнято участь у перевірці знань 140 працівників підприємств, надано допомогу  страхувальникам по  доопрацюванню та впровадженню системи управління охороною праці 49 підприємств.

За результатом планових перевірок підприємств, установ та організацій Олешківського та Голопристанського районів, які проводилися за останні роки, на основі аналізу проведеної профілактичної роботи хочеться відмітити керівників підприємств та спеціалістів служб охорони праці, які роблять усе можливе та неможливе, щоб умови праці працівників відповідали вимогам нормативних актів з охорони праці. На таких підприємствах як ФГ «Інтегровані агросистеми»( керівник Гнезділова Тетяна Вадимівна, начальник служби з охорони праці Гордуз Олег Олександрович), ТОВ «ЦПК» (керівник Вдовенко Євген Вікторович), ПП «Органік Сістемс» (керівник Сипко Андрій Сергійович, інженер з охорони праці Кулініч Леонід Леонідович), ТОВ «Дунапак Таврія» (інженер з охорони праці Яровий Костянтин Анатолійович), голови новостворених ОТГ - Великокопанівської - Костенко Валентина Дмитрівна, Виноградівської- Шматенко Сергій Вілійович, Ювілейної - Пустовой Роман Анатолійович, Бехтерської - Бурак Михайло Іванович, Гладківської - Форощук Олександр Володимирович, Чулаківської - Корольова Світлана Володимирівна, Долматівської - Шиліна Лариса Миколаївна,керівники сільгосппідприємств ТДВ «ім. Латиських стрільців -  Хомулін Сергій Михайлович,ТДВ Тарасівська «Іскра»- Нагребецький Віктор Григорович, ПрАТ «ім.. Покришева» - Арутюнов Армен Саркисович, ФГ «Тюльпан» - Єременко Олександр Іванович, ФГ «Запільне» - Тихончук Наталія Іванівна  та інші для працівників створені безпечні та нешкідливі умови праці, під постійним контролем знаходяться умови праці, відпочинку, харчування та створені усі соціально - побутові умови перебування працівників на робочих місцях. Особливо хотілося відмітити плідну співпрацю Олешківського відділення Фонду з питань організації та проведення заходів щодо виконання вимог нормативних актів з охорони праці, направлених на приведення до відповідності умов праці працівників на підприємствах, в установах та організаціях Олешківського, Голопристанського районів та міст Олешки, Гола Пристань з головою Олешківської РДА Оленою Валентинівною  Кравченко - Скалозуб , головою Голопристанської РДА Гасаненко Тетяною Василівною, головою Олешківської міської ради Вороновим Дмитром Миколайовичем та його заступником Петриченко Ольгою Миколаївною, головою Голопристанської міської ради Бабичем Олександром Володимировичем та  заступником  міського голови Геєм Віталієм Миколайовичем.

Вирішенню питань застраховані особи та потерпілі на виробництві завдячують спеціалістам відділення, серед яких і ветерани Фонду, що працюють з перших днів його роботи: головний бухгалтер  Любов Олександрівна  Паламарчук, головний спеціаліст Дудник Людмила Володимирівна, провідний  спеціаліст Веселовська Валентина Михайлівна, начальник відділення Кочерган Лариса Анатоліївна, завдувач сектору Дригваль Марія Валеріївна, головний спеціаліст Буриченко Наталія Володимирівна, головний  спеціаліст Панчук Тетяна  Юріївна, на адресу яких страхувальники та потерпілі  від нещасних випадків   висловлюють теплі слова подяки.

Надалі працівники Олешківського відділення УВД ФСС України в Херсонській області налаштовані всебічно удосконалювати роботу: по профілактиці виробничого травматизму, реабілітації потерпілих, наданню соціальних, поширювати співпрацю із спорідненими  установами, що забезпечують соціальний захист населення.

 

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД ФСС 

України в Херсонській області                                        О.В.Козир


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь