Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

ЛЕГАЛЬНА  ЗАРОБІТНА  ПЛАТА  –    ГАРАНТОВАНА   СОЦІАЛЬНА ЗАХИЩЕНІСТЬ

Дата: 17.07.2018 11:35
Кількість переглядів: 966

 

Шановні громадяни,

заздалегідь подбайте про гідний

розмір Вашої пенсії!

 

З питань залежності страхового стажу від повноти сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  Ви можете звернутися до головного управління Пенсійного фонду України в  Херсонської області  або його сервісних центрів за місцем проживання.

 

 

Легальна робота це належно оформлені трудові відносини або зареєстрований в службі зайнятості відповідно до законодавства трудовий договір з підприємцем.

Легальна робота  – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна зарплата, не нижче від визначеної законом, а також:

  • виплата тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомогу по вагітності та пологах;
  • Фото без описувиплата втраченого заробітку у зв’язку з втратою працездатності в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;
  • виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи;
  • одержання пристойної пенсії по старості, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством.

 

Офіційні трудові відносини та

легальна заробітна плата –

це гарантія соціально захищеного

майбутнього працівника!
              

 

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

        

        ЛЕГАЛЬНА  ЗАРОБІТНА  ПЛАТА  – 

  ГАРАНТОВАНА   СОЦІАЛЬНА ЗАХИЩЕНІСТЬ

 

 

м.Херсон

 2018 рік

На сьогодні актуальним питанням є легалізація заробітної плати та зайнятості населення.

 

Сплачувати єдиний внесок мають всі, хто використовує найману працю, без будь-яких винятків. За осіб, що працюють на  підприємствах та організаціях,  обов’язок щодо своєчасної та повної сплати внесків покладено на роботодавця, тобто на посадових осіб.  Якщо людина працює у приватного підприємця, то саме підприємець зобов’язаний щомісячно перераховувати до Державної фіскальної служби єдиний внесок від заробітку найманого працівника.

 

Починаючи з 2004 року, громадянам України страховий стаж в повному обсязі зараховується лише за умови сплати внесків у розмірі не меншому  за мінімальний страховий внесок, розрахований з мінімальної заробітної плати, встановленої чинним законодавством за відповідний період. 

 

 

Кожен працюючий повинен турбуватися про свій страховий стаж та з’ясовувати як роботодавець розраховується по обов’язкових платежах. Для цього потрібно звернутися  до головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області або отримати необхідну інформацію зареєструвавшись на Веб - порталі Пенсійного фонду.

 

Перевага веб-порталу - можливість постійного контролю за правильністю подання роботодавцями відомостей, а також регулярністю сплати ними внесків в зручний час та з будь-якого місця, де є Інтернет. Тобто завжди можна тримати на контролі де, коли і яку заробітну плату Вам офіційно нараховує роботодавець

 

Пом’ятайте, що від суми сплачених внесків буде залежати розмір Вашої пенсії.

 

Для отримання гідної  пенсії на схилі літ, про неї треба подбати вже сьогодні. Кожна працездатна особа має бути зацікавлена у власному матеріальному забезпеченні після виходу на пенсію, коли основним джерелом доходів стають пенсійні виплати.

Сплачуючи внески сьогодні, Ви забезпечите своєчасні виплати пенсій нинішнім пенсіонерам, серед яких наші батьки та близькі люди, та забезпечите собі соціальний захист при досягненні пенсійного віку.    

 

 


Нагадуємо, що офіційно неоформлений працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь