Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Абрикосівчани відсвяткували День селища

Дата: 19.07.2018 10:05
Кількість переглядів: 1116

 

Українські села колоритні і яскраві, в кожного своя історія, свої традиції, свої улюблені свята.

Але є свято, якого в кожному селі чекають з нетерпінням, адже це чудова нагода «вийти в люди» - себе показати та інших подивитися, а ще – поспівати, потанцювати або просто погомоніти в приємній компанії.

День народження – у величезному родинному колі. На сцені виступають запрошені колективи, а в залі просто неба тутешні мешканці діляться враженнями. Тільки почули від старости про масштаби проведення свята – зраділи не на жарт. Як кажуть, давно у їхній рідній Абрикосівці  не було подібного заходу, який і відроджує звичаї минулого, і гуртує усіх жителів.

Концерт, що відбувся 6 липня 2018 року біля  Будинку культури, вразив своєю грандіозністю, творчим задумом і насиченою програмою. Завідувач відділу культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Пономаренко Андрій Іванович,   директор Абрикосівського селищного Будинку культури Мініна Лілія Олексіївна,  художній керівник Абрикосівського селищного Будинку культури Горючева Катерина Валеріївна взяли на себе основну роботу щодо організації заходу, адже святковий концерт чи не найголовніша його складова. Загалом на сцені було показано багато творчих номерів, один одного кращий, до того ж, колективи презентували їх на високому рівні.

Учасники концерту не лише подарували глядачам частинку своєї душі, а й отримали моральне задоволення від реакції публіки та схвальних відгуків.

За жертовну працю та недоспані ночі, за любов, тепло, ласку й щастя  дякували матерям і батькам, згадали про   тих, хто народився цьогоріч у селі,  хто став на весільний рушник  та найстарших, зокрема дев’яносторічного ..  привітали подарунками іменинників. Родзинкою, що проймала душі учасників, стало віншування тих, хто прожив у парі 50 років.

Найменші – вихованці закладу дошкільної освіти та  учні Абрикосівської  загальноосвітньої школи вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам, гостям. 

Із теплими словами до своїх односельців звернулася  сільський голова Валентина Дмитрівна Костенко. Вітаючи жителів громади  зі святом,  вона подякувала тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості. Відзначила та подякувала Валентина Дмитрівна  жителів села, в.о.старости селища Абрикосівка Тимчак Любов Андріївну.

З вітальною промовою до громади звернулася    в. о. старости Тимчак Любов Андріївна, яка висловила  щиру подяку усім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у розвиток та добробут, тим, хто не тільки словами, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села, підтриманні порядку, розбудові та прикрашанні свого будинку, свого двору, вулиці, усього села.

У цей день на свято завітала голова Олешківської районної державної адміністрації Олена Валентинівна Кравченко - Скалозуб, яка  привітала усіх присутніх та підкреслила , що це свято стало можливим, перш за все, завдяки об'єднанню населених пунктів – с. Великі Копані та селища Абрикосівки – у одну громаду, і наголосила,  що  як людина, так і кожне село та селище мають свою назву, своє життя, свою культуру, свій початок, свою історію. 

Зазначила, що добро віддячується добром, тому і порадила робити добрі вчинки, допомагати один одному. І куди б не закинула вас доля, не забувати про своє рідне село.

Організатори свята не забули кращих представників усіх галузей, що діють на території села. Серед них педагоги школи, працівники культури, спорту, медики, службовці державних і громадських установ та організацій, відзначили також старост православної та католицької церков.  Сільський голова Великокопанівської ОТГ Костенко В.Д. та в.о. старости  селища Абрикосівка  Тимчак Л.А. нагородили  їх почесними грамотами, подарунками, а творчі колективи обдарували квітами і піснями.

 Окрасою свята стали пісні у виконанні  художніх колективів та дитячого вокального ансамблю   Великокопанівської сільської ради, їх виступи подарували глядачам багато приємних миттєвостей та отримали гідну оцінку за свої старання.   Приємно, що привітати сусідів приїхали і гості з  Великих Копанів, Брилівки, Щасливого, Солонців, Подоалинівки.

Великокопанівська сільська рада відзначила діяльність депутатів Устінової В.М., Івженко Р.В., Медвідь В.А., Хомут С.І.,  подарувавши величезні  торти.

Та торт був не єдиним, чим пригощали на День селища в Абрикосівці:  гості й господарі свята із задоволенням ласували козацьким кулішем, приготовленим КП «Великокопанівське». Ніхто не залишився осторонь такого чудового свята – Дня селища Абрикосівка! Завдяки місцевому  підприємцям Н.А.Семенковій, С.О. Бородіній, директору ПАТ «Радужний» В.О. Бичкову  та депутатам  святкові столи не були порожніми. Концерт за участю місцевих талантів, фаєр - шоу, багато солодких подарунків, а найголовніше сльози радості на очах односельців - все це результат великої поваги до людей та плідної роботи Великокопанівськоі ОТГ.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Абрикосівку. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь