Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Про День хрещення Київської Русі в Абрикосівській бібліотеці

Дата: 27.07.2018 14:20
Кількість переглядів: 673

Фото без описуЗ 2008 року, враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, указом президента україни 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошеним державним святом України.

Відзначається це свято 28 липня - у день пам'яті князя Володимира-хрестителя Київської Русі. До Дня Хрещення Русі-України в Абрикосівській сільській бібліотеці була презентована тематична виставка та огляд літератури "Християнство - історія та сучасність". Присутні дізнались про історію свята, яке існує всього кілька років, хоча і прославляє подію, що трапилася багато століть тому у 988 році та стало ключовою і вирішальною в подальшому розвидку всієї Київської Русі.

Для нас це свято  фіксує і означає кілька принципових понять. Це - спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації і держави. Це - неподільність Українського народу і його єдність навколо сильної держави і віри. Це - соборність усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці - Києва. Це - велика присутність Києва у світовій історії і його цивілізаційний вплив на сусідні землі і народи. Це - єдність нашого державного і духовного начала. Нехай Господь береже нас усіх і нашу неньку Україну!

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь