Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Шановні мешканці Великокопанівської ОТГ! Увага! Збір ідей!

Дата: 21.08.2018 13:38
Кількість переглядів: 1259

Вітаємо нашу громаду із успішним проходженням першого етапу відбору до участі у програмі DOBRE! За результатами розгляду заявок наша громада увійшла до числа фіналістів. Ми показали, що маємо мотивацію розвиватись, розуміння викликів, які стоять перед нами, а також потенціал досягти успіху. Зараз нам залишилось зробити  останній крок до перемоги у відборі – провести збори громади. На зборах відбудеться презентація програми DOBRE . А також треба прийняти рішення , який перший проект зробить наша громада, якщо нас відберуть до участі у програмі.

Перший проект – проект, який задовольняє якусь потребу мешканців усіх населених пунктів громади і приносить користь максимальній реалістичній кількості населення, є простим і швидким в реалізації, приносить видимі результати. Ідею проекту мають підтримувати переважна більшість мешканців ОТГ, а також керівництво ОТГ. Цей проект не повинен вимагати спеціальної розробки ПКД, отримання дозволів чи проходження інших тривалих по часу процедур. Виконання проекту повинно займати не більше 6 місяців з урахуванням усіх етапів: від підготовки заявки до проведення закупівель програмою DOBRE і завершення робіт чи доставки і монтажу обладнання, а також представлення нових об’єктів чи послуг мешканцям громади. Проект може стосуватися будь-якої сфери життя ОТГ, включно, але не обмежуючись, такими:

·         Дозвілля і спорт;

·         Освіта;

·         Благоустрій;

·         Туризм;

·         Екологія і навколишнє середовище;

·         Громадські простори;

·         Доступ до інформації (інтернет).

 

Фінансування проекту складатиметься з двох частин:

-              максимально 10,000 USD від програми DOBRE (70%)

-              4,200 USD внесок самої громади (30%). Внесок громади можу бути фінансовим і негрошовим (роботи, ділянки, приміщення), походити як з бюджетних, так і з позабюджетних джерел.

 

 

Про програму DOBRE:

Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує п’ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю $50 мільйонів «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).  Програма DOBRE спрямує більшу частку технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, зокрема створюючи умови для нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку та підвищити залученість громадян. DOBRE допомагатиме ОТГ зростати та процвітати шляхом посиленого місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку, і водночас слугувати моделями та мотиваторами для інших громад, котрі планують об’єднання. Це допоможе побудувати більш широку суспільну підтримку для процесу децентралізації в цілому.   

DOBRE має дві основних цілі: (1) підтримка доброї практики місцевого самоврядування в ОТГ; та (2) допомога громадянам та громадянському суспільству в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

Вплив Програми

DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, побудує процвітання та сприятиме стабільності. DOBRE побудує міцніші громади завдяки розвитку ОТГ, який ґрунтується на внутрішніх потребах громади та співпраці громадян зі своїм місцевим врядуванням для покращення життя. Партнерства між громадянським суспільством, приватним сектором та урядом призведуть до відчутних результатів, створюючи нові економічні можливості та покращуючи управління місцевими послугами. Досягнення цієї моделі врядування створять приклад для інших громад України, та поширять актуальність і вплив децентралізації.

Для вимірювання цих та інших результатів DOBRE, та оцінки діяльності і реальних покращень партнерських ОТГ, DOBRE проведе оцінку низки конкретних показників, серед яких:

  • Більший рівень задоволення громадян послугами;
  • Продемонстроване покращення якості послуг;
  • Більший доступ громадян до інформації;
  • Покращена прозорість в операціях та процесах ОТГ;
  • Збільшення доходів з власних джерел;
  • Більша участь громадян в прийнятті рішень ОТГ та іншій діяльності;
  • Запроваджені в ОТГ інструменти електронного врядування;
  • Вищий рівень довіри до ОТГ та впевненості громадян в її діяльності;
  • Підтримка реформи децентралізації.

 

Шановні жителі Великокопанівської ОТГ!

Чекаємо Вас 6 вересня 2018 року о 10.00 в приміщенні Великокопанівського Будинку культури для презентації програми DOBRE і прийняття рішення,  який перший проект зробить наша громада, якщо її відберуть  до участі у програмі.

Просимо надавати свої пропозиції щодо проектів, які можуть реалізуватись на території нашої громади, за електронною адресою rada_kopani@ukr.net, на нашій сторінці у фейсбуці або залишити в скринці для пропозицій, яка знаходиться в Великокопанівській сільській раді.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь