Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

У жителів Великокопанівської громади згоріла городина. Хто відповість за це? Представники ЗМІ допоможіть віднайти правду!

Дата: 24.09.2018 12:19
Кількість переглядів: 1500

У жителів Великокопанівської громади, які проживають у с. Великі Копані, згоріла городина в наслідок обробних робіт земель, які орендує ПАТ «Ім. Фрунзе».

24 вересня 2018 року у Великокопанівській сільській раді відбулася зустріч жителів села Великі Копані та сільського голови Валентини Костенко. На зустріч запросили керівництво ПАТ «Ім. Фрунзе», але воно не зявилося. Причиною обговорення стали масові звернення до сільського голови з тим, що внаслідок обробних робіт на орендованій землі ПАТ «Ім. Фрунзе», в людей, які проживають по вул.  Половій, Крайній, 8 Березня, Грушевій та Дружби, на присадибних ділянках згоріла вся городина. За словами жителів села Великі Копані, спочатку агроном ПАТ «Ім. Фрунзе» підтвердив факт проведених робіт на зазначених територіях, а на другий день відмовився від своїх слів, сказавши, що невідомі нанесли шкоду їм, таким чином, зіштовхнувши громаду й орендарів.

У людей погіршилося самопочуття: почалися запаморочення, блювота, головний біль та кашель.

Жителі, чия городина постраждала від вище сказаних дій, написали колективні звернення на ім’я начальника Олешківського ВП Новокаховського відділу поліції ГУНП в Херсонській області Ященка С.А., в.о. начальника Цюрупинського відділу Новокаховської місцевої прокуратури Князюка З.С., начальника Цюрупинського районного Управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Бабійчука П.М. та народному депутату України Негою Федору Федоровичу.

 

Зміст звернення полягає в наступному:

«Ми, жителі Великокопанівської  сільської об’єднаної територіальної громади, звертаємося до Вас із проханням розглянути нашу скаргу.

20.09.2018 року з 7:00 до 9:00 год. Зранку та ввечері з 17:00 до 20:00 години на території землі ПАТ «Ім. Фрунзе» здійснювалося оприскування соняшника з літака. Літак виконував маневри над нашими будинками та земельними ділянками, що знаходяться поряд з даною територією, при цьому стояла димка. Приблизно через три години вся городина покрилася коричневими плямами. У людей почалося запаморочення, блювота, головний біль та кашель.

Оприскування здійснювалося два дні.

Під час спілкування з агрономом ПАТ «Ім. Фрунзе» 21.09.2018 року він підтверджував факт оприскування на даній земельній ділянці. А вже звернувшись 22.09.2018 року, він заперечував виконання робіт із оприскування, мотивуючи тим, що невідомі нанесли шкоду їм,таким чином, зіштовхнувши громаду й орендарів.

На сьогоднішній день основним заробітком жителів громади є вирощування та збут с/г продукції. Уся городина на земельних ділянках згоріла.

Люди залишилися без засобів існування, а по переду - зима.

Просимо знайти винних, підтвердити факт забруднення та пошкодження рослин,та допомогти відшкодувати витрати.»

 

25 вересня 2018 року земельною комісією буде здійснено виїзд щодо встановлення факту нанесення збитку.

Звертаємося до представників ЗМІ допомогти розслідувати та висвітлити цю проблему, аби домогтися справедливості.

Жителі Великокопанівської ОТГ



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь