Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Великокопанівці вшанували пам'ять односельців-партизан

Дата: 24.09.2018 14:22
Кількість переглядів: 770

Фото без опису Біля меморіалу загиблим воїнам села Великі Копані відбувся урочистий мітинг до Дня партизанської слави «І знову в пам’яті зрина та осінь». Тут зібралися представники Великокопанівської сільської ради,відділу освіти та ради ветеранів, школярі та  жителі села, рідні загиблих односельців-партизанів, щоб вшанувати героїчний подвиг уславлених партизанів і підпільників.

На мітингу, в День партизанської слави, який щорічно святкується 22 вересня, прозвучало багато слів безмежної подяки та поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

Найважчі та найжорстокіші випробування випали на долю нашого народу в роки Другої світової війни. Мільйони українців, у тому числі  і жителі нашого села,  пройшли крізь це пекло і не скорилися.

Голова ради ветеранів Рябова Зінаїда Іллівна розповіла про наших односельців, які в роки Другої світової війни, перебуваючи в підпіллі, чинили опір ворогам. Трьох героїв згадали в цей день – Костіна Федора Яковича, Сафронова Кирила Івановича та Шустова Івана Трохимовича. На свято завітали їх рідні: племінники, доньки, онучки.

Згадуючи таких людей і доблесні їхні справи, маємо завжди пам’ятати, що партизанський рух, як і все пов’язане з минулою війною – це вічно жива історична пам’ять, яка повинна вчити повазі до минулого та виховувати почуття патріотизму не гучними гаслами, а ділом.

   Героїчні подвиги партизан у пам’яті народу будуть жити вічно. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто нехтуючи смерть, зупинили фашистську навалу ціною власного життя.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь