Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Змагання за кращу спортивну ОТГ України

Дата: 21.11.2018 10:17
Кількість переглядів: 1278

Фото без опису

З 16 по 18 листопада у місті Берегове Закарпатської області відбулися Всеукраїнські спортивні змагання 2018 року серед команд сільських і селищних об’єднаних територіальних громад, які були організовані, профінансовані та проведені громадською організацією «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос».

За звання кращої спортивної сільської/селищної об’єднаної територіальної громади України боролися переможці обласних змагань з 24 регіонів країни (крім Автономної республіки Крим). Змагання проводились у таких видах спорту: волейбол (чоловіки), футзал (чоловіки), гирьовий спорт (чоловіки), настільний теніс (жінки, чоловіки), шахи (чоловіки), шашки (жінки).

Херсонську область представляли переможці обласних змагань, збірна команда Великокопанівської сільської ради (об’єднаної територіальної громади), сільський голова Валентина Костенко, інструктор-методист з фізичної культури та спорту Сергій Шушко. Великокопанівська сільська рада оплатила проїзд команди в Берегове і зворотно – це більше 30 тисяч гривень.

Організатори зустріли гостей на колосовській спортивній базі «Закарпаття» хлібом-сіллю, духовим оркестром, запропонували їм проживання у комфортних номерах, трьохразове харчування. На урочистій церемонії відкриття, прихильників здорового способу життя вітали голова ВФСТ «Колос» Олександр Мендусь, його заступники Григорій Савчук і Михайло Вінтоняк. Михайло Іванович зачитав вітального листа від Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова.

І щоб там не говорили ватники, вишеватники і всілякі сепаратисти, а на урочистому відкритті учасників змагань вітали місцеві аматори художньої самодіяльності українськими піснями і танцями, а у Берегівському районі більше половини населення – угорці.

Також на урочистому відкритті змагань наша команда отримала подяку голови ГО «ВФСТ «Колос» Олександра Мендуся за розбудову спортивного руху на селі та як переможець обласних і учасник Всеукраїнських фінальних змагань серед спортивних команд сільських і селищних об’єднаних територіальних громад України 2018 року.

Два дні тривали запеклі змагання. У загальнокомандній першості ми не стали призерами, посіли 13 загальнокомандне місце, але це почин, початок, старт, перший раз і тому, сподіваємось, перемоги попереду.

Головне не перемога – головне участь.

Тай важливий не підсумковий результат, а бажання учасників відірватись майже на тиждень від повсякденних справ (а їх у селян по саме горло), показати себе у змаганні з достойними суперниками, подивитись на інших та й повчитись у них, намагатись перемогти, в першу чергу себе, але не будь-якою ціною, проаналізувати свої успіхи й невдачі, а потім рік наполегливо тренуватись, щоб здобути перемогу на майбутній змаганнях.

У підсумку ми здобули наступні командні місця: футзал – 8 місце, настільний теніс – 9 місце, гирьовий спорт – 17 місце, шахи – 11 місце, шашки – 18 місце.

Дуже близькі до п’єдесталу були наші футзалісти (тренер Василь Довгаль): вони виграли групові змагання, випередивши команди Вінницької (програли їм 0:2), Одеської (наша перемога в одні ворота 4:0) і Рівненської областей (вирвали перемогу у кінцівці матчу 3:2).

У чвертьфіналі вигравали у запоріжців 2:0 після першого тайму, при чому без шансів у суперників, а у другому зупинившись, припустилися двох грубих помилок у захисті, дозволили супернику зрівняти рахунок і у підсумку програли по пенальті 1:2.

А найвищий результат в особистій першості показав Богдан Кувалдін у настільному тенісі,

він став третім (попереду лише два майстра спорту України) і був нагороджений бронзовою медаллю та дипломом ІІІ ступеню ГО «ВФСТ «Колос».

Але наші учасники не тільки змагалися, а гарно проводили вільний час, з користю використали час проїзду на змагання і зворотно. Воно побачили скільки нового, цікавого, колоритного, неперевершеного, самобутнього, закарпатського, що багато хто з них за все життя не бачив. А купання в середині осені в басейні з термальною водою температурою 33-35 градусів – це взагалі чудо.

Вячеслав Роль



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь