Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Як залучають інвестиції об’єднані громади

Дата: 21.11.2018 10:39
Кількість переглядів: 724

Фото без опису

Інвестиційна конференція об’єднаних громад, організована програмою USAID «DOBRE», зібрала понад 400 учасників. Серед них — представники громад, бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади.

— Інвестор приходить туди, де є перспектива, стратегія розвитку, передбачуваність та прозорість процесів і рішень. Та головне — інвестор приходить за людським ресурсом та кваліфікованими кадрами, — підкреслив на відкритті конференції Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Конференція стала чудовим майданчиком для обговорення, як зацікавити потенційного інвестора та мотивувати його до співпраці, обрати вірну інвестиційну стратегію та підняти інвестиційну привабливість об’єднаних громад.

— Місцевий економічний розвиток та «стратегування» в об’єднаних громадах заслуговують на особливу увагу, адже саме вони створюють передумови для добробуту їхніх жителів. Перші 50 громад-партнерів програми USAID «DOBRE» вже мають розроблені стратегії та плани дій з місцевого економічного розвитку. Нові громади, які нещодавно долучилися до програми, також отримають експертну допомогу при підготовці цих стратегічно-важливих документів. Програма «DOBRE» — це потужний ресурс, який допоможе місцевій владі, представникам бізнесу та громадського сектора об’єднати зусилля для розвитку, — зазначив у бесіді з журналістами регіональних ЗМІ Томас Вайт, керівник Офісу демократії і врядування регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові.

Громади-партнери програми «DOBRE» отримали можливість поспілкуватися та одержати рекомендації від провідних експертів та реальних інвесторів, які допоможуть напрацювати партнерські зв’язки та вибудувати чіткі алгоритми для сталого економічного розвитку на місцях.

— Наша програма нещодавно оголосила про партнерство з новими громадами, і тепер їх кількість зросла до 75, а це — 9% від загальної кількості об’єднаних громад України. Для нових громад це лише початок плідної співпраці з програмою, і ми з нетерпінням чекаємо, аби разом допомогти їм стати успішнішими, — запевнив учасників конференції Беррі Рід, директор програми USAID «DOBRE».

Цікаво, що серед учасників цієї програми є декілька об’єднаних громад з Херсонщини: Кочубеївська, Присиваська, Асканія-Нова, Музиківська, Станіславська, Високопільська та Великокопанівська. Про досвід кращих з них ми обов’язково розповімо в наступних публікаціях.

Анатолій ЯЇЦЬКИЙ.

Фото автора.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь