Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Програма DOBRE розпочала свою роботу в Великокопанівській громаді

Дата: 23.11.2018 14:49
Кількість переглядів: 813

Фото без опису

21 та 22 листопада 2018 року в Великокопанівській громаді відбулося перше базове вимірювання «Індексу спроможності місцевої влади» (ICMB), який встановлює рівень сукупної організаційної спроможності органів місцевого самоврядування у прийнятті управлінських рішень та налагодженні конструктивної та продуктивної співпраці з населенням для підвищення якості життя громади.

Програмні спеціалісти Наталія Ващиленко та Наталія Сафронова, провели інтервю з представниками влади та проаналізували документи нашої громади.

За результатами базового оцінювання за Індексом, на наступний рік буде розроблено дорожню карту змін, потрібних для підвищення рівня спроможності місцевої влади відповідно до компетенції ICMB.

Детальніше про Програму DOBRE:

Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує п’ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю $50 мільйонів «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).  Програма DOBRE спрямує більшу частку технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, зокрема створюючи умови для нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку та підвищити залученість громадян. DOBRE допомагатиме ОТГ зростати та процвітати шляхом посиленого місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку, і водночас слугувати моделями та мотиваторами для інших громад, котрі планують об’єднання. Це допоможе побудувати більш широку суспільну підтримку для процесу децентралізації в цілому.  

DOBRE має дві основних цілі: (1) підтримка доброї практики місцевого самоврядування в ОТГ; та (2) допомога громадянам та громадянському суспільству в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

Вплив Програми

DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, побудує процвітання та сприятиме стабільності. DOBRE побудує міцніші громади завдяки розвитку ОТГ, який ґрунтується на внутрішніх потребах громади та співпраці громадян зі своїм місцевим врядуванням для покращення життя. Партнерства між громадянським суспільством, приватним сектором та урядом призведуть до відчутних результатів, створюючи нові економічні можливості та покращуючи управління місцевими послугами. Досягнення цієї моделі врядування створять приклад для інших громад України, та поширять актуальність і вплив децентралізації.

Для вимірювання цих та інших результатів DOBRE, та оцінки діяльності і реальних покращень партнерських ОТГ, DOBRE проведе оцінку низки конкретних показників, серед яких:

Більший рівень задоволення громадян послугами;

Продемонстроване покращення якості послуг;

Більший доступ громадян до інформації;

Покращена прозорість в операціях та процесах ОТГ;

Збільшення доходів з власних джерел;

Більша участь громадян в прийнятті рішень ОТГ та іншій діяльності;

Запроваджені в ОТГ інструменти електронного врядування;

Вищий рівень довіри до ОТГ та впевненості громадян в її діяльності;

Підтримка реформи децентралізації.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь