Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Депутати Великокопанівської ОТГ з метою обміну досвідом відвідали Литовську республіку

Дата: 06.12.2018 14:25
Кількість переглядів: 773

Фото без опису

     Делегація у складі депутатів   Великокопанівської сільської ради з 27-29 листопада 2018 року  відвідала Литовську республіку. Мета візиту  - проведення робочих зустрічей та відвідування установ з метою обміну досвідом. У перший день візиту   представники Литовської республіки щиро вітали делегацію з України, співчуваючи  з приводу подій, які сталися в Керченській протоці.

   Представники делегації ознайомилася з роботою Вільнюської  міської ради, та штатним розписом. Також наша делегація  відвідала Шакейський, Електренайський та Алітуські муніципалітети. Всі установи Литви отримують підтримку у вигляді коштів   Євросоюзу.

Фото без опису

Наша делегація відвідала старинний палац Зіплю, який працює, як культурний центр та як музей. На вході до палацу відвідувачів зустрічають  працівники, одягнуті у костюми епохи 18 сторіччя, що відразу погружає в атмосферу середньовіччя. У цьому містечку ми  ще відвідали бібліотеку, функції якої не тільки видача книг, а і культурного центру. Працівники бібліотеки беруть активну участь у розробці різноманітних програм та проектів. У бібліотеці збираються молоді люди віком від 16 до 29 років, які можуть пограти  в різні ігри, просто відпочити, або вирішити низку проблем молоді та свої рішення запропонувати  на розгляд керівництва муніципалітету.

Фото без опису

     В Електронайському муніципалітеті  наша делегація відвідала найбільший в Литві льодовиковий палац спорту. 

Фото без опису

Будинок для людей похилого віку, де проживають громадяни віком від 75 років  і старші , що можуть себе обслуговувати, збудовано як і льодовиковий палац з допомогою Євросоюзу.

Фото без опису

Там вони  купують продукти харчування та мають змогу приготувати  їжу. Проживають по одному  чоловіку в кімнаті. В одному із будинків для таких людей ми зустріли бабусю з Чернігівської області. Коли вона дізналася, що наша делегація з України, то вона довго плакала  і сказала, що проживала  в Литві близько 50 років, але хоче повернутися додому, чим розчулила всіх відвідувачів до сліз.

Фото без опису

   В Алітуському муніципалітеті відвідали один із найбільших сміттєпереробних заводів. На заводі приймають не сортоване сміття.

Фото без опису

Сортування відбувається механічно. Людська праця практично відсутня.

Фото без опису

Відвідавши таку невеличку країну   ми побачили , що добробут країни не тільки залежить від чиновників , а і від кожної людини особисто. Один не насмітив, інший приймає активну участь у розбудові держави в цілому, а решта переймається проблемами свого маленького села чи містечка.    


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь