Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Найстаршій жительці Великокопанівської громади виповнилося 100 років

Дата: 28.12.2018 09:52
Кількість переглядів: 768

27 грудня в селі Великі Копані голова Великокопанівської сільської ради Валентина Костенко від імені Великокопанівської громади мала велику честь привітати із 100 - річчям жительку села Великі Копані Щебет Меланію Наумівну.

Прожиті роки  Меланії Наумівни можуть слугувати прикладом жертовного служіння народові та  своїй землі. Меланія Наумівна пережила Другу світову війну. Все своє життя пані Меланія пропрацювала в колгоспі села Великі Копані. Переживши  за сто років життя безліч подій, витримавши удари долі, сьогодні Меланія Наумівна – це енергійна людина, котра з оптимізмом дивиться на життєву дорогу, сміється, з гумором розповідає історії з життя та готова ще не раз заспівати і потанцювати, як робила це в молоді роки. Сама Меланія Наумівна проживає в селі Великі Копані з 29 років.

У далекому 1947 році разом із бригадою робітників з Рівненської області ювілярка приїхала працювати в колгоспі. Тяжко працювала, але завжди була готовою допомогти та захистити інтереси своїх односельців. Меланія Наумівна одна із тих людей, для яких чужих проблем не існує. Будучи бригадиром, не один раз відстоювала інтереси робітників, навіть якщо для цього потрібно було подолати десятки кілометрів. Яскравим прикладом, стала ситуація, яка склалася одразу після переїзду. Прибувши до нашого села, люди мали потребу як у харчах, так і в житлі. Їх розселили по квартирах, а продуктами харчування не забезпечили, хоча і обіцяли. До Меланії Наумівни звернулася одна із робітниць з проханням допомогти вирішити це питання. Вони підійшли до керівництва села, але той відмахнувся та поїхав на нараду до району. Не довго думаючи, дівчата разом вирушили пішки шукати підтримки в районі, і там її знайшли.

 За своє життя самостійно збудувала маленьку хатинку, яку завжди підтримувала в чистоті. У свої 100 років Меланія Наумівна ще трішки допомагає по господарству своїй доньці. Завжди говорить, що необхідно працювати до останнього, адже праця та рух – це життя.

Пані Меланія мати однієї дитини – доньки Марти, яку в селі всі називають Тамарою,  має одну онучку, двох правнуків та одного праправнука.

Хочеться ще раз привітати Меланію Наумівну з її ювілеєм та побажати міцного здоров’я, родинного затишку, радості й добра. Нехай Господь благословить Вас великими милостями і дарує ще многих і благих літ.

В урочистих вітаннях взяли участь  голова Олешківської районної ради Павло Потоцький, заступник голови райради Костянтин Буганов, сільський голова Валентина Костенко, секретар сільської ради Олена Кіндра та секретар виконкому Лариса Грицаєнко.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь