Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Великокопанівська сільська рада вийшла із засновників газети "КО-паняночка"

Дата: 28.12.2018 11:22
Кількість переглядів: 878

Фото без опису

Наша сільська газета «КО-паняночка» була заснована 2.06.2011 року. Вона спрямована на висвітлення подій, які відбуваються на території села Великі Копані, а після об’єднання – Великокопанівської ОТГ, рішення сесій та виконкомів,  жителів громади, які зробили вагомий внесок в розвиток культурної, освітянської, соціальної, медичної, економічної сфери на її території, талановитих людей, історичних подій та благоустрою.

24 грудня 2015 року прийнято Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», що набрав чинності з 1 січня 2016 року. Даний закон визначає механізм реформування друкованих засобів масової інформації, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Під дію зазначеного закону підпадає  і наша місцева газета «КО-паняночка», засновником якої є Великокопанівська сільська рада.

         Таким чином, відповідно до законодавства сільська рада повинна прийняти рішення про ліквідацію газети або про передачу прав засновника фізичній особі чи громадській організації. Дане питання було винесене на розгляд сесії сільської ради, яка відбулася 24 грудня 2018 року. За рішенням депутатів голові сільської ради Валентині Костенко рекомендовано укласти угоду про передачу прав засновника газет «КО-паняночка» та «КО-паняночка. Плюс» з громадською організацією «АКТИВНА ЖІНКА».

Сільська рада щорічно виділяла кошти на випуск місцевої газети, але згідно з даним законом, фінансування друкованих засобів масової інформації та редакцій з державного та місцевих бюджетів припиняється через три роки з дня набрання чинності цим Законом, тобто з 1 січня 2019 року.

26 грудня 2018 року Великокопанівська сільська рада та громадська організація «АКТИВНА ЖІНКА» уклали угоду про передачу прав засновника друкованого засобу масової інформації газети «КО-паняночка» та «КО-паняночка. Плюс». З 1 січня 2019 року газету має право випускати громадська організація «АКТИВНА ЖІНКА».

        


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь