Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Народні депутати продовжили мораторій на продаж землі ще на 1 рік

Дата: 03.01.2019 10:29
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

Верховна Рада схвалила продовження мораторію на продаж земель  сільгосппризначення до 1 січня 2020 року.

Понад дві третини українців виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення, 13% населення - підтримують становлення ринку землі.

Про це свідчать результати спільного соціологічного опитування.

Думки людей щодо того, потрібно проводити земельну реформу чи ні, відрізняються в залежності від віку респондентів, їх місця проживання і рівня життя. Найбільше тих, хто проти введення земельного ринку, серед мешканців сіл. Так, 75% населення в селах проти продажу земель, 11% - за, 4% - не голосуватимуть, 9% - не змогли відповісти. У містах проти продажу землі - 70%, за - 14%, не голосуватимуть - 6%, складно відповісти - 10%.

Зазначається, що трохи вищий рівень підтримки проведення земельної реформи серед забезпечених і більш молодих опитаних. Зокрема, проти продажу таких земель - 57% забезпеченого населення, за - 26%, не голосуватимуть - 6%, ще 11% - не змогли відповісти.

Цей законопроект вносить зміни до перехідних положень Земельного кодексу, згідно з якими забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.

Також не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільгосппризначення державної та комунальної власності, а також які перебувають у власності громадян і юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Законопроектом передбачено, що Кабінет міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. Передбачалося, що він буде діяти до прийняття нового Земельного кодексу, однак парламент постійно подовжував його дію.

Зазначимо, що мораторій дозволяє власнику паю здавати його в оренду або передавати у спадок, але забороняє офіційно продавати земельну ділянку або передавати пай в заставу.

                                                                                                                  Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь