Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Земельний відділ закликає жителів Великокопанівської громади допомогти зберегти зелені насадження

Дата: 04.02.2019 13:31
Кількість переглядів: 817

Фото без описуОстаннім часом гостро повстало питання незаконної вирубки лісових масивів. Цьому є ряд причин, як об’єктивних та і суб’єктивних. Рівень забезпеченості українців не всім дозволяє сплачувати за газ при опаленні житла, а тому люди шукають альтернативні способи забезпечити обігрів власного житла. У таких випадках деякі особи приймають рішення швидко збагатитися за рахунок вирубки дерев без отримання у встановленому законом порядком дозвільних документів. Роблять вони це у тих місцях, де їм заманеться або де можна зробити це непомітно для людей, влади та поліції та в подальшому продати деревину за готівку. Але таке рішення є хибним та злочинним. Мова не йде про літню людину, яка зрубала у найближчих чагарниках, яких, до речі, нажаль теж багато, декілька сучків та принесла додому. Йдеться про тих, хто нехтуючи законом та загально прийнятими людськими цінностями, цинічно, йде вночі до лісу чи посадки, де випилює підряд дерева, які росли протягом багатьох років та радували око. Так  у селищі Абрикосівка неодноразово були виявлені лише пні. А на сьогоднішній день вже почали випилювати єдину березову посадку.

Фото без опису

Крім матеріальної шкоди державі та громаді, цей злочинець приносить ще й шкоду більш страшну: він залишає нащадкам галявини пеньків у середині лісу, порушуючи природній баланс, він демонструє власну зухвалість, нехтуючи інтересами багатьох людей, в тому числі і майбутніх поколінь, заради власної зацікавленості, і при цьому він бажає залишиться без покарання, ставлячи свою злочинну діяльність на конвеєр.

Питання боротьби з такими явищами – це питання, яким повинні опікуватися всі свідомі громадяни, від працівника поліції чи представника місцевої влади до звичайного рядового громадянина, якому не байдуже майбутнє своїх дітей та своєї Батьківщини.

Але вражає інше: суцільна байдужість та небажання замислитись над майбутнім тієї землі, де ці особи проживають, перевага можливості заробітку незначних коштів над людською совістю та гідністю. І наскільки таких машин іще вистачить лісів та лісосмуг селища Абрикосівка. Коли вона залишиться голою, вкритою лише розсипом пнів – через рік, через два?

Отже, звертаємося до всіх свідомих громадян – повідомляйте до поліції про діяльність таких громадян, не залишайтесь осторонь. Спільні зусилля дозволять викорінити такі негативні явища та забезпечити гідне існування майбутніх поколінь”.

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь