Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Про нові можливості у Великокопанівській громаді завдяки Інтернету говорили у прямому ефірі Українського радіо

Дата: 06.02.2019 15:38
Кількість переглядів: 1153

Фото без опису

Представники Великокопанівської ОТГ, сільський голова Великокопанівської сільської ради Валентина Костенко і фахівець із розвитку територій та інвестицій Анна Довженко, 5 лютого 2019 року у прямому ефірі Українського радіо спілкувалися з радіоведучим Юрієм Табаченком та консультантом з комунікацій Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України Кареном Агаджанов-Гонсалесом на тему «Інтернет в об’єднаних територіальних громадах».


Пані Валентина розповіла слухачам про те, що всі установи та заклади які знаходяться на території громади, забезпечені доступом до Інтернету; існують місця, де можна користуватися безоплатно Інтернетом, зокрема wi-fi.
Детальніше сільський голова Валентина Костенко зупинилася на таких питаннях: якими сервісами користуються жителі Великокопанівської громади та які перспективи розвитку чекати:
«На території Великокопанівської ОТГ за технологією 3G працюють майже всі відомі нам оператори мобільного зв’язку. На початку 2019 року Vodafone отримав ліцензію на надання доступу абонентам села Великі Копані за технологією 4G. Це дало змогу зменшити навантаження на технологію 3G та дещо покращити якість послуг зв’язку й високошвидкісного мобільного Інтернету в селі Добросілля та селищі Абрикосівка.
У селі Великі Копані, за технологією ADSL, надає послуги доступу до мережі Інтернет оператор зв’язку Укртелеком. З 2019 року відбувається його поступовий перехід на користування доступом безпосередньо через системи оптоволоконної передачі даних, що в десятки разів збільшує можливості завантаження/вивантаження інформації в мережу.
Через оптоволоконні мережі на території сіл Великі Копані, Добросілля та селища Абрикосівка вже з квітня 2019 року працюватимуть та надаватимуть можливість населенню приєднатися до всесвітньої мережі Інтернет такі провайдери, як Rost.Net та DiGicom.
На даний час, серед організацій, які підключені до швидкісного Інтернету шляхом оптоволоконної передачі даних є Великокопанівська сільська рада та комунальне підприємство «Великокопанівське».

За технологіями бездротового доступу Wi-Max на території громади працюють та надають свої послуги такі інтернет-провайдери, як Інтертелеком Rev.B, DiGicom та Укртелеком.»
«Для того, щоб забезпечити максимально вільний доступ жителів Великокопанівської громади до безоплатного Інтернету, у всіх населених пунктах Великокопанівської ОТГ до кінця вересня планується встановити «Сонячні дерева»», - додала Анна Довженко.
Про послуги, які можна отримати у громаді за допомогою Інтернету, йшлося далі.
«Доступність до мережі Інтернет сприяла впровадженню в громаді онлайн-послуг. У 2018 році Великокопанівська сільська рада запустила 12 адміністративних послуг через Інтернет, які можна отримати за допомогою порталу державних послуг IGov. Вони стосуються звернення до сільського голови або запису на приймання, запитів на отримання публічної інформації, послуг, які стосуються реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання, довідка про склад сім’ї. Остання послуга є родзинкою нашої громади, адже Великокопанівська ОТГ – єдина громада на Херсонщині, яка надає довідку про склад сім'ї через Інтернет. На початок 2019 року для жителів Великокопанівської ОТГ доступно 49 онлайн-послуг. До кінця поточного року додадуться онлайн-послуги, які стосуються земельних, соціальних та інших питань, » - поділилася напрацюваннями Великокопанівської сільської ради пані Анна.
Нові можливості підключення до мережі Інтернет у Великокопанівській ОТГ стрімко наблизили доступність та якість надання послуг близьких до тих, що надаються в містах.

 

 

        

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь