Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

«З РІДНИМ СЛОВОМ МІЦНІЄ ДЕРЖАВА»: цикл заходів до Міжнародного дня рідної мови у Великокопанівській шкільній бібліотеці

Дата: 22.02.2019 13:29
Кількість переглядів: 749

Фото без опису

З метою поглиблення знань учнів про рідну мову, щоб показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини, розвивати бажання вивчати українську мову, виховувати любов і повагу до рідного слова,сприяти розвиткові творчих здібностей дітей, берегти свою національну культуру, у Великокопанівській шкільній бібліотеці 21-22 лютого бібліотекарем Макаренко Наталею Олександрівною було проведено ряд цікавих заходів.

Фото без описуДо бібліотеки завітало багато читачів у яскравих вишиванках. Для них проведений бібліографічний огляд літератури «Рідна мова моя калинова» та цікаві інформинки, поетичні та музичні хвилинки.

Фото без опису

Юні шанувальники рідної мови, з ансамблю «Веселі нотки», керівник Коваль Т.М., співали веселих пісень.

Фото без описуПоезії та пісні розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу. Бібліотекар з радістю приймала учнів 3-Б класу та класовода Терещенко Н.А., для яких був проведений поетичний колаж «Моя чудова рідна мова».

Фото без опису

Святково вдягнені діти не тільки прослухали інформацію про Міжнародний день рідної мови, а й виразно розповідали вивчені вірші ,

Фото без описупроявили свій розумовий потенціал та мали можливість ознайомитися з організованими виставками про мову.

Фото без опису

Для учнів третіх та четвертих класів було проведено мовний калейдоскоп “Прекрасне слово і душа у мові рідній воз’єднались ”.

Фото без опису

У змаганнях брали участь вісім команд, які продемонструвати свої знання з мови.

Фото без опису

Довели свою першість і здобули право називатися знавцями української мови команди 3-В ,3-Г,4-В класів.

Фото без опису

Вони працювали з словниками рідної мови, із великим задоволенням розшифровували слова в акровіршах , відгадували загадки-жарти.

Фото без опису

Допомогли у проведені змагань учні 9-А класу Долженко Є.,Острянська В.,Кондрасюк Ю.. Разом з вчителем української мови та літератури Тарасюк К.С. проведено для учнів 5-А класу мовні ігри «Перекладач». Три команди змагалися на кращого знавця рідної мови. Їх чекали різноманітні і захоплюючі конкурси: «Відгадай слово», « Цікава фразеологія», « І знову прикметник!», «Редактор» та інші. Ігри пройшли з метою виховання любові до своєї мови та бажання досконало її знати.

Фото без опису

Наприкінці заходу переможці були нагороджені грамотами. Цікаво пройшов пункт «Мовні таємниці» квесту серед учнів 5-8 класів. Відповідаючи на питання вікторини «Подорож океаном рідної мови», учні продемонстрували гарні знання, а також вправно впоралися із завданням «Закінчи приказку».

Фото без опису

Багато чудових слів було сказано про мову, про любов до неї, про неї, про її значущість , важливість та безсмертя. А учасники заходів,- користувачі бібліотеки , запалили ще один вогник любові до рідної мови у своєму серці. Ви – найкращі! Яскраві, талановиті, щирі українці, майбутнє нашої країни! Тож, бережімо рідну мову, бо вона унікальна… наша мова!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь