Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

У Великокопанівській громаді відбулося перше зібрання молоді

Дата: 02.04.2019 18:46
Кількість переглядів: 884

Фото без опису

30 березня відбулася подія, на яку молодь чекала досить довго. У Великокопанівстькому сільському Будинку культури пройшло перше зібрання, на якому близько 70 молодих людей Великокопанівської ОТГ приймали рішення щодо вирішення існуючих проблем в громаді.

Ініціаторами зборів виступили громадська організація «АКТИВНА ЖІНКА» та молодіжна ініціативна група за підтримки відділу культури, молоді, спорту та охорони культурної спадщини Великокопанівської сільської ради. 

Фото без опису

На захід завітали сільський голова Костенко Валентина Дмитрівна та заступник сільського голови з гуманітарних питань Круц Надія Миколаївна.

Фото без опису

Більше, ніж за дві години спілкування, молодь з сіл Великі Копані, Добросілля та селища Абрикосівки дізналася про: діяльність місцевої ГО «АКТИВНА ЖІНКА»; нові можливості для відстоювання інтересів молоді у громаді; молодіжний форум «Добре дій» та можливість взяти участь у конкурсі проектів для молоді в рамках цього форуму; переваги участі в конкурсі проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад», який оголосила ГО «Громадський центр «Нова генерація».

До виступу було запрошено учасниць Форуму DOBRE ДІЙ від Великокопанівської ОТГ Овсієнко Євгенію, Новікову Катерину, Полясковську Ірину.

Фото без опису

Овсієнко Євгенія розповіла про молодіжний форум DOBRE ДІЙ, поділилася враженнями від заходу. Євгенія презентувала ту проектну ідею, яку команда розробляла та захищала в рамках першого дня форуму 21.03.2019 року – зал для навчання танців.

Новікова Катерина відзначила, що спікери, які навчали, ділилися досвідом протягом двох днів, на форумі досягли бажаних результатів не самі, а в наслідок колективної роботи. Якщо об’єднуватися і разом вирішувати – можливо все!

Полясковська Ірина закликала молодь Великокопанівської громади об’єднуватися та долучатися до тих процесів, які переживає громада на шляху свого розвитку. Закликала всіх присутніх бути важливою ланкою в прийнятті рішень та сформувати свою молодіжну політику.

Фото без опису

 Обговорювали під час зборів досить різноманітні питання. Молодих людей цікавили питання, які стосувалися здоровя, спорту, дозвілля, проведення масових заходів, місць для спілкування та екскурсій.

Фото без опису

Дискусії стосовно кожної ідеї були досить активними – обговорювали на скільки кожна ідея враховує інтереси представників молоді всієї громади, чи вони актуальні сьогодні. Шляхом голосування, на конкурс проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад» буде подаватися заявка на створення громадських просторів. У рамка форуму «Добре дій» обрано три ідеї: 1) Придбати тренажери в усі населені пункти громади, щоб спортивні осередки могли займатись на них та відпрацьовувати свої навички; 2) Створити молодіжний АРТ-Центр «В КОНТОРІ»; 3) Придбати апаратуру для Будинку культури с. Великі Копані, яка буде слугувати для озвучування заходів, що відбуваються на рівні ОТГ.

Фото без опису

У молоді громади була можливість задати питання сільському голові, чим вони і скористалися. Обговорювалося питання дозвілля і відпочинку молоді села Великі Копані та можливі варіанти вирішення існуючої проблеми. Валентина Дмитрівна запропонували шлях вирішення проведення дискотеки, який молодь активно підтримала.

Завдяки проведеній зустрічі, молодь громади активізувалася та об’єдналася для того, щоб їх думку почули та врахували.

ГО «АКТИВНА ЖІНКА»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь