Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Про переваги обслуговування пенсіонерів в банках

Дата: 09.04.2019 17:07
Кількість переглядів: 796

Фото без опису

Для  майже 17 тисячі  пенсіонерів Олешківського району сьогодні є два основних способи одержання пенсії - на пошті та у відділеннях або банкоматах банків. За останніми статистичними даними   9,6 тисячі пенсіонери – це одержувачі пенсій через банківські установи, 7,2 тисячі– через поштові відділення.

Пересвідчившись в очевидних перевагах банківського обслуговування, і наші пенсіонери все частіше обирають саме такий спосіб отримання пенсійних виплат. Переваги одержання пенсії через банки очевидні. По-перше, це насправді не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу - і Пенсійному фонду, і банкам, і пенсіонерам. За рахунок безоплатного надання банківських послуг відбувається відчутне заощадження коштів Фонду, які спрямовуються на виплату пенсій та є ресурсом для подальшого збільшення їх розміру. По-друге, часто банки пропонують пенсіонерам послуги, які допомагають заощаджувати або заробляти додаткові проценти. Йдеться і про можливість розрахунку пенсійною карткою у торговельних і аптечних мережах, за якими надаються скидки, і сплата комунальних платежів без комісій, і різного роду акції тощо. Крім того, це і можливість дізнаватися про зарахування пенсії по смс. Головне - правильно підібрати банк, у якому людей літнього віку будуть влаштовувати умови обслуговування.

Пропонуємо декілька порад про те, як правильно обрати банк для одержання пенсії. Можливо, ці поради візьмуть на озброєння не лише пенсіонери, а перш за все їх діти та онуки. Саме вони зможуть переконати літніх людей, які зазвичай дуже консервативні та скептично налаштовані, у перевагах банківського обслуговування, а також у разі необхідності допоможуть безпосередньо оформити перехід на сучасний спосіб виплати.

Отже, шановні мешканці Олешківського району, скористайтеся такими порадами:

1. Обирайте відомі та великі банки, адже чим більший банк, тим він надійніший і тим вище гарантії, що пенсія буде надходити вчасно, а ви легко знайдете відділення або банкомат поряд зі своїм домом. Ще один показник, на який ви можете звернути увагу, - кількість пенсіонерів, яких банк обслуговує. Із 3-х банківських установ, що діють на теренах нашого району, позиції на 1 січня 2019 року залучення на обслуговування пенсіонерів такі: АТ КБ «Приватбанк» (7 тис.пенсіонерів), АТ «Ощадбанк» (1,5 тис. пенсіонерів),  АКБ «Райффайзен Банк Аваль» (1,1 тис. пенсіонерів).

2. Дізнайтеся, скільки часу займе процедура оформлення пенсійного рахунку в банку. Для одержання пенсійної виплати через банківську установу необхідно відкрити рахунок в банку і написати відповідну заяву в територіальному управлінні Пенсійного фонду або залишити заяву у відділенні банку, і працівники банку передадуть її до управління. Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків - безкоштовне.

3. Дізнайтеся, чи достатньо в банку банкоматів і відділень. Знімати пенсію в банкоматах особливо зручно, тому що до них зазвичай немає черг і працюють вони цілодобово. Гроші можна знімати не лише в банкоматах свого банку.

А переваги отримання пенсії через банківські установи наступні:

1. Зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування, на противагу цьому шлях коштів від Пенсійного фонду України до поштового відділення зв’язку триває три робочі дні. Тобто, виплата пенсії через банки значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги, спрощує облік і контроль їх руху та зменшує витрати Фонду.

2. Пенсіонер, відкривши пенсійний рахунок, може одержати пенсію в будь-який зручний для нього час у відділенні банку або через мережу банкоматів на території України; зняти з поточного пенсійного рахунку як всю зараховану суму, так і її частину, а на залишок коштів банк нараховуватиме відповідні відсотки. Під час відкриття депозитного рахунку зазвичай пенсіонерам платять вищі ставки (на 0,5-1%), ніж звичайним громадянам. Таким чином, у кожного пенсіонера з’являється можливість одержати невеликий додатковий дохід.

3. У пенсіонерів з’являється можливість оплати комунальних платежів без комісії, розрахуватися карткою за товари тощо.

4. Якщо  пенсіонер  з  будь-яких причин  не  зміг отримати виплату через поштове відділення, то кошти повертаються на рахунок Пенсійного фонду, і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. «Банківські» гроші залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (картку).

5. У разі переїзду, від’їзду на лікування або відпочинок не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів готівкою.

Детальну інформацію з питань отримання пенсії через банківські установи можна отримати, безпосередньо звернувшись до Олешківського сервісного центру Пенсійного фонлу або  за телефоном «гарячої лінії» 4-40-31, 0958661507.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь