Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

18 квітня Малишу виповнилося б 32 роки

Дата: 17.04.2019 08:47
Кількість переглядів: 865

« Так часто стала звучать фраза "Люди устали от войны"...

Дорогие люди, отдохните. Мы не устали и защитим ваш отдых. Для вас войны нет, но вы всё равно устали от неё...

Не переживайте! Здесь, где войны нет, мы, идиоты, которые могли откупиться или свалить в другую страну, защитим ваш отдых. Мы не умеем уставать. И не нужно париться о пацанах, которые здесь! Вы ведь не просили Вас защищать. Вы, вообще не понимаете, за кого мы здесь воюем. Но это не важно. Вы ведь устали. Отдыхайте.»

Олексій Болдирев

18 квітня 2019 року нашому «Малишу» виповнилося б 32 роки. 9 грудня 2015 року під селищем Опитне Ясинуватського р-ну на Донеччині БМП 93-ої бригади, на якій рухався Олексій Болдирев, підірвався на фугасній міні.

Народився Болдирев Олексій Вікторович в с. Великі Копані Херсонської області. З 1993 року навчався в Великокопанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, яку закінчив у 2004 році.

Покійна мама, Болдирева Валентина Іванівна, виховувала Олексія одна. Померла молодою. Олексій в 12 років залишився сиротою, виховувався бабусею та дідусем.

Олексій так і не встиг створити свою сім’ю, народити дітей. Із рідних у нього залишилася тільки бабуся  Болдирева Любов Захарівна.

Відразу після закінчення школи в 2004 році проходив службу в школі сержантів м. Васильків (в/ч А0704)

З 20.04.2005р по 26.12.2011 року проходив контрактну службу в Житомирській області пізніше - в Херсонській області (с.Чорнобаївка), та в м. Києві.

04.12.2008 року – сержант (№267 від 04.12.08р.);

 З 25.07.2012 року – технік-начальник приймольного радіо відділення (№158від 25.07.12р.);

З 15.10.2012 року – начальник радіостанції стартово-командної станції польової ГЗ польового ВЗ.

Події, що відбулися в нашій країні в 2014 році, не залишили байдужим Олексія Болдирева. Як професійний військовий, він не міг залишитися осторонь того, що відбувається на Сході нашої держави і з жовтня 2014 року виконував військовий обов’язок в зоні проведення АТО.

14.10.2014 року вибув на проходження військової служби у в/ч пп В8830 н.коман.військ.ОК «Південь» № 47-п від 14.10.2014 р., а 15.10. 2014 був направлений до в/ч пп В4067 №269 від 15.10.14 року.

Олексій Болдирев (позивний Малиш) - відчайдушний воїн. Він пройшов багато гарячих точок АТО, оборону ДАП; найскладніші далекі опорники РЛС, шахта Бутівка, Зеніт .

Ось як він був номінований на нагородження орденом Народний Герой України його бойовими товаришами:

"Малиш – зайшов на позицію в зону аеропорту в жовтні 2014 року. Супровід конвоїв в аеропорті на Зеніт. У складі груп був снайпером, захоплення висоти на північно-західному кінці взлітної смуги, висота наша і до тепер. Замінив убитого командира взводу на висоті. Утримання висоти протягом місяця . Зайшов на вежу управління (диспетчерська вишка) кінець грудня. На вежі управління пробув три тижні. Зголосився добровольцем в новий термінал 15.01.2015 р. у складі групи з семи чоловік. На терміналі слідував на пост "Калітка", не дійшли змінили задачу на "Пожарку", прикривати відхід з терміналу і коригувати арт вогонь. 17.01.2015 р. «Пожарка» була зруйнована танком. Близько 120 снарядів. Загинуло 2 людини. Малюк надавав допомогу. Тринадцять чоловік з сімнадцяти поранено. Малиш був контужений.

Після лікування контузії, перед травневими святами повернувся в шахту Бутівка, через тиждень, зайшли на Зеніт. На Зеніті Малиш перебував до середини липня на посаді замкомзвода. У середині липня вивели в Дослідне, де підрозділ здійснює підкріплення "

09.12.2015 р. по позиціях 1 батальйону, 93 бригади працював танк, зі сторони старого терміналу Донецького аеропорту.

Одночасно обстрілювали з міномета, який знаходився за териконом.

 У цей час наші військовослужбовці виїхали на позиції на БМП, по тій дорозі де щодня хтось їздить.

За селищем Дослідне стався підрив на замінованому фугасі.

 Вибух був такої сили, що БМП(бойова машина піхоти) просто розірвало на частини.

Загинули 2 людини, кіборг Болдирев Олексій Вікторович, позивний "Малиш" та Іраклій Кутелія.

9 грудня 2015 року під селищем Опитне Ясинуватського р-ну на Донеччині БМП 93-ої бригади, на якій рухався Олексій, підірвався на фугасній міні.

Указом Президента України від   08 травня 2015 року нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни »

Указом Президента України № 170/2016 від   25 квітня 2016 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність » ІІІ ст. (посмертно)

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» ( посмертно)

За життя Олексій любив фотографувати та знімати відеосюжети з бойових місць, часто розповідав про війну в сюжетах провідних телевізійних каналів України та в соціальних мережах. Всі його близькі і друзі з нетерпінням чекали чергової звісточки від «Малиша».

          «Не можу отямитись, завжди згадую Олексія маленького (я працювала з ним з 5-го по 9 клас). Він сирота, виховувався дідусем та бабусею, статків у сім'ї не було, але хлопчина завжди намагався це ніяк не показувати. Іноді був не в міру шубутним, намагався себе «захистити» зухвалими витівками. Інколи на педраді доводилось перепрошувати за вчинки Олексія, і я ніколи не думала, що колись цей юнак буде захищати не тільки мене, а мир і спокій усієї країни... Я завжди відчувала про нього якусь особливу відповідальність. З Олексієм спілкувалася в соціальних мережах. Пізніше, коли дізналася, що він в аеропорту, дуже ним пишалась. І от зараз... Не хочеться навіть усвідомлювати, що Олексія вже з нами немає. Ми будемо його пам’ятати, нашого легендарного кіборга, Льошу «Малиша».

Лариса Грицаєнко,класний керівник

Вшановуючи пам'ять загиблого героя, односельці, депутатський корпус, виконавчий комітет сільської ради вирішили встановити меморіальну дошку на будівлі школи, де навчався Олексій, назвати вулицю в його честь та встановити пам’ятник на місці захоронення.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь