Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Вжиття заходів щодо законності реєстрації об’єкту нерухомого майна

Дата: 27.05.2019 10:47
Кількість переглядів: 951

Фото без опису

Нагадуємо, що 10 травня 2019 року Головним інспектором будівельного нагляду інспекційного відділу Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області в присутності представника органу місцевого самоврядування – начальника відділу земельних відносин було здійснено виїзд на місце перевірки об’єкту містобудування за адресою с.Великі Копані вул.Соборна (Леніна біля перехрестя з вул.Ноябрською (Листопадною), що належить гр.Лащуку Олександру Васильовичу, який без свого адвоката відмовився спілкуватися з інспектором та надав координати адвоката.

21 травня 2019 року  в присутності гр. Лащука О.В., сільського голови Костенко В.Д. та представників органу місцевого самоврядування – Головним інспектором будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області, відповідно до статті 41 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" та Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 року 553, видано ФОП Лащуку Олександру Васильовичу припис про усунення порушення вимог містобудівного законодавства у термін до 21.06.2019 року і приведення об'єкту будівництва до вимог містобудівного законодавства до 21.06.2019. Особливі умови: Повідомити Управління Державної архітектурно-будівельної інспеки Херсонській області про усунення порушень вимог містобудівного законодавства у термін до 21.06. 2019.

Цей припис є обов'язковим до виконання. За невиконання цього припису юридична особа, фізична особа/фізична особа - підприємець несе відповідальність, передбачену Законом України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності" та Кодексом України про адміністративні правопорушення.

За результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності 21.02.2019 було складено акт за № 153 про виявлення порушення при проведенні будівельних робіт за адресою: Херсонська область, Олешківський район, с. Великі Копані, вул. Соборна (біля перехрестя з вул. Листопадною, кадастровий номер земельної ділянки 6525080500:02:039:0006) та  встановлено:

Посадовою особою Управління виявлено порушення на підставі листа Великокопанівської сільської ради від 16.04.2019 року №508 проведено позапланову перевірку спільно з органами місцевого самоврядування (представник Великокопанівської сільської ради) за адресою: Херсонська область. Олешківський район, с. Великі Копані, вул. Соборна (біля перехрестя з вул. Листопадною, кадастровий номер земельної ділянки 6525080500:02:039:0006).

Під час виїзду на місце перевірки, візуальним оглядом встановлено факт проведення будівельних робіт та розміщення на земельній ділянці конструкції (схожої на тимчасову споруду), а також є підстави вважати, що зазначена будівля збудована з порушеними вимог визначених державними будівельними нормами, що зафіксовано візуально.

Також 21.05.2019 року на ФОП Лащука Олександра Васильовича, відповідно до статті 41 Закону України "Про регулюванні містобудівної діяльності" та Закону України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності" Головним інспектором будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

 В Єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів (далі - реєстр) зареєстровано повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об'єктів, що за класом наслідків належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1) від 22 серпня 2017 року № ХС 061172340103. тому інформація зазначена замовником будівництва у повідомленні про початок виконання будівельних робіт є недостовірною в частині ступені вогнестійкості будівлі.

Відповідальність за встановлені правопорушення передбачена пункт 2, частина 2, стаття 2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності».

Розгляд справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності відбудеться о 12:00   03 червня 2019 року у приміщенні Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області. Повідомлення про початок виконання будівельних робіт буде скасовано.

Питання законності реєстрації об’єкту нерухомого майна: незавершеного будівництва, недобудованого магазину готовністю 53% (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності за індексним №144098372 сформованим 06.11.2018 року реєстратором Каховської міської Ради, виконавчого комітету, Херсонської області за заявою Лащука Олександра Васильовича з р.№30931741 від 01.11.2018 року буде вирішуватися в судовому порядку.

 

 

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь