Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

ЯКЩО ТЕРМІН ДІЇ ЕПП ЗАКІНЧУЄТЬСЯ…

Дата: 11.06.2019 13:41
Кількість переглядів: 1706

Фото без описуЕПП — це документ, так би мовити, два в одному: пенсіонери використовують його і як пенсійне посвідчення, і як банківську картку. Таке посвідчення видає банк, і термін його дії як банківської картки визначає саме банк. Справді, такі електронні пенсійні посвідчення випускають вже три роки, і нині наближається час, коли в них закінчується термін використання саме як банківської картки. Хвилюватися з цього приводу не потрібно, адже це нормальна практика: усі знають, що через певний період банківську картку потрібно поновлювати. Водночас термін дії ЕПП як пенсійного посвідчення здебільшого є безстроковим (наприклад, якщо пенсіонер одержує пенсію за віком). Відповідно ми передбачаємо автоматичне поновлення, тобто продовження, дії такого документа.

? Яким чином це відбувається?

?? За два місяці до закінчення терміну використання ЕПП як банківської картки банк надаватиме Пенсійному фонду списки ЕПП, у яких термін дії завершується. Щоб не створювати людям зайвих проблем і пенсіонери повторно не зверталися у Фонд із цього приводу, ми будемо самі ініціювати перевиготовлення відповідних документів. Тобто формуватимемо відповідні замовлення і надсилатимемо в Ощадбанк. А Ощадбанк, у свою чергу, надаватиме таким посвідченням спеціального статусу — документів, які готують до повторного випуску. Інакше кажучи, таке ЕПП буде чинним документом доти, доки особа отримає нове.

?? Коли документ виготовлять, його передадуть у те відділення Ощадбанку, у якому цей документ видавали попереднього разу. Тобто збережеться та логістика, яку було визначено під час первинної видачі документа. Ощадбанк надсилатиме людині СМС-повідомлення такого характеру: шановний пенсіонере, ви маєте прийти в таке-то відділення банку в такий-то день, здати старе електронне пенсійне посвідчення — банківську картку й отримати нове. Попередній документ вилучать і знищать, а новий буде активовано. Це загальний порядок автоматичного поновлення ЕПП.

? З автоматичною процедурою все зрозуміло. Але, мабуть, виникатимуть ситуації, коли людина повинна буде сама звернутися в Пенсійний фонд щодо повторного випуску документа?

?? Так. Є обставини, за яких людина має звернутися в Пенсійний фонд із заявою про випуск нового ЕПП. Це потрібно зробити у випадку, коли пенсіонер хоче отримати посвідчення в іншому відділенні, наприклад, якщо він змінив місце проживання, у зв’язку з виїздом в інший район або область. А також у разі закінчення строку дії ЕПП саме як пенсійного посвідчення, тобто коли пенсію було призначено на певний термін. Зокрема, це стосується пенсій у зв?язку з інвалідністю, які призначають на період, на який встановлено інвалідність, або пенсій у зв’язку з втратою годувальника, які призначають до досягнення одержувачем певного віку.

? Куди звертатися пенсіонерам, якщо електронне пенсійне посвідчення було втрачено або пошкоджено?

?? У такому разі пенсіонер має звернутись із заявою в установу банку, у якому цей документ було отримано, і через певний час отримати нове ЕПП.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь