Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Навчальний курс Програми місцевого системного розвитку завершено

Дата: 02.07.2019 11:10
Кількість переглядів: 603

Фото без описуЩе у листопаді 2018 року Великокопанівська сільська рада (об’єднана територіальна громада) увійшла до довгого списку в партнерстві з Програмою місцевого системного розвитку.

Програма місцевого системного розвитку провела активну фазу навчання, тренінгів та надання консультаційної підтримки 79 громадам-партнерам (серед яких і Великокопанівська сільська рада (ОТГ)).

На тренінгах спеціалісти-землевпорядники набували теоретичні знання та практичні навички щодо розробки земельного майбутнього своїх громад. Навчилися застосовувати ці знання на практиці з використанням програмного забезпечення АгсGis. Отримали теоретичні знання щодо перспективних напрямів використання земель, які можуть бути застосовані при розробці схеми перспективного використання земель.

15 травня 2019 року відбулася завершальна серія тренінгів для представників партнерських громад довгого списку Програми Місцевого Системного Розвитку

Для підбиття підсумків 18-19 червня 2019 року Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» провів Форум з питань місцевого системного розвитку у Харкові. На Форум завітала пані Сюзан Косінскі-Фрітц, Директорка USAID Україна.

Для участі в Форумі «Партнерство заради сталого розвитку громад: зміцнення економічного потенціалу на місцях» Програми місцевого системного розвитку були запрошені 79 громад-партнерів довгого списку, серед яких і Великокопанівська сільська рада (ОТГ).

До  участі у  Форумі від Великокопанівської сільської ради було запрошено сільського голову Костенко Валентину Дмитрівну, керівника програми - заступника сільського голови з питань діяльності органів виконавчої влади - Коцар Валентину Миколаївну та начальника відділу земельних відносин, містобудування та архітектури Комар Олену Валеріївну, яка пройшла навчання в рамках тренінгової програми.

Метою Форуму було обговорення кращих практик застосування GIS технологій для прозорого та ефективного управління ресурсами громад, а також, залучення інвестицій до громад. 

На Форумі урочисто нагородили землевпорядників, які пройшли навчання в рамках тренінгових модулів для ОТГ з питань ефективного використання земельних ресурсів, включаючи комплексні питання основ просторового планування, роботу з ГІС, збору інформації про Ресурси Громади та створення картографічної основи для потреб землеустрою.

Сертифікат про завершення навчального курсу Програми місцевого системного розвитку отримала землевпорядник Великокопанівської ОТГ Комар Олена

Протягом весни від молодого покоління об’єднаних територіальних громад направлялися відео роботи «Найкраща ідея економічного розвитку громади» та «Чи знаєш ти свою громаду». Молодь презентувала своє бачення розвитку громад в рамках відео-конкурсу. Переможців-відеооператорів нагородили Сертифікатами з екскурсією на провідний телеканал України. На жаль молодь нашої громади не стала переможцем у цьому конкурсі, але віримо, що в нас є покоління активних та небайдужих людей, які хочуть жити і розвиватися у своїй громаді.

Програма місцевого системного розвитку виконується в рамках проекту USAID “Підтримка аграрного і сільського розвитку”.

 

 

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь