Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Період цвітіння амброзії – справжня катастрофа

Дата: 04.07.2019 16:13
Кількість переглядів: 1679

Амброзія

       Кінець липня – початок серпня важкий час для тих, хто страждає на алергію. Саме на ці дні припадає початок цвітіння амброзії. Тому період цвітіння амброзії – справжня катастрофа.

      Розвиваючи велику надземну вегетативну масу,  амброзія здатна в польових  умовах витіснити і пригнічувати як культурні рослини, так і бур’яни. В результаті надмірного висушування й виснаження ґрунтів  урожай сільськогосподарських культур значно знижується, а за великого забур’янення культурні рослини гинуть.

       Перенесення насіння амброзії полинолистої з насіннєвим матеріалом, відходами, соломою, транспортними засобами, тваринами та людиною, гравієм при ремонтних роботах на автодорогах, залізницях, розноситься водою під час повені, злив. Особливість насіння – тривалий час не втрачати життєздатність в ґрунті, зумовлює складність проведення з цим бур’яном.

Виполювати амброзію до початку цвітіння закон зобов’язує кожне підприємство та кожного пересічного громадянина. Екологічна інспекція бореться з порушниками єдиним способом – штрафами. За період боротьби з карантинними бур’янами працівниками сільської ради було виписано 43 попередження про знищення шкідливих бур’янів, при перевірці було встановлено, що порушення ліквідовані.

 

Нагадуємо про методи боротьби з амброзією наступні:

  • скошування рослин амброзії перед цвітінням у період бутонізації, або викопування, виривання та знищення їх спалюванням у спеціально відведених місцях та санітарних ямах;
  • знищення рослин амброзії на засмічених ділянках агротехнічним методом (перекопування або приорювання ґрунту з подрібненням рослинних решток) та з наступним висівом на цих ділянках багаторічних трав.

 

Б Е Р Е Ж І М О    С Е Б Е !

 

 

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь