Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Олешківський сервісний центр Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області інформує:

Дата: 22.07.2019 14:00
Кількість переглядів: 862

  Найбільшими проблемами сфери трудових відносин є тіньова зайнятість та приховані «в конвертах» заробітки, що позбавляють працівників належних соціальних виплат і гідних пенсійних перспектив. Несумлінні роботодавці, керуючись особистим матеріальним інтересом, вдаються до застосування різноманітних схем мінімізації робочого часу й виплачують працівникам дві заробітні плати: офіційну, яка у більшості випадків є меншою або на рівні встановленого законодавством мінімуму, і неофіційну – “в конверті”.

Прагнучи уникнути чи мінімізувати обов’язкові платежі до бюджету, такі керівники позбавляють підлеглих гарантованого державою соціального захисту у вигляді оплачуваних відпусток, періодів тимчасової непрацездатності тощо. В Олешківському районі отримують заробітну плату менше мінімального розміру 151 найманий працівник, 910 найманих працівників зайняті неповний робочий час, 142 працюють на умовах цивільно-правових відносин. Такими діями роботодавці не лише порушують конституційне право працівників на соціальні виплати і заробітну плату, не нижчу за визначену законом, а й прирікають їх на мізерні пенсії у майбутньому.

Нагадуємо, що розмір та право на отримання соціального забезпечення під час трудової діяльності напряму залежать від набутого страхового стажу та розміру офіційно задекларованої заробітної плати. Відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачено страховий (єдиний) внесок у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2019 – 918,06 грн. (4173 грн.*22%). Працівники, які упродовж трудової діяльності отримували мінімальну або нижчого розміру заробітну плату, можуть розраховувати у кращому випадку на мінімальну пенсію.

Вкотре звертаємось до мешканців Олешківського району із закликом вимагати від своїх роботодавців нарахування і виплати заробітної плати відповідно до законодавства – прозоро, чесно, відповідно до кваліфікації, обсягу виконаних робіт (наданих послуг). Пам’ятайте, що мінімальні або виплачені «в конвертах» заробітки прирікають на матеріальну скруту на старості літ.

 Додаткову інформацію завжди можна отримати за телефоном “гарячої” лінії Олешківського сервісного центру головного управління Фонду в Херсонській області 05542 4 40 31, 095 8661507.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь