Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Про благоустрій на території Великокопанівської ОТГ

Дата: 16.08.2019 10:44
Кількість переглядів: 731

Фото без описуБлагоустрій є візитівкою кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота села – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості, це показник рівня участі  громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою й комунального обслуговування населених пунктів.


Більшість наших громадян долучається до масових заходів за місцем проживання, метою яких є прибирання зелених зон та благоустрій прилеглих  територій. Тож приведення населених пунктів до належного стану і створення сприятливих умов для життєдіяльності громадян переросло подекуди з місячника  у дво- і навіть тримісячник  із санітарного очищення територій, зовнішнього впорядкування вулиць  їх освітлення, озеленення.

Саме від людей, їх самоорганізації залежить обсяг та якість проведених робіт.  Адже всі ми хочемо жити в місці, де ошатні будинки, чисті й затишні вулиці, квітучі сади, впорядковані зелені зони. Проте, щоб навести лад у наших селах одного ентузіазму буде замало, адже чимало проблем  із благоустрою можна осилити лише спільними зусиллями влади і громадян.

Шановні жителі Великокопанівської  об’єднаної територіальної громади!

       Звертаємось до Вас із проханням дотримуватись норм і правил благоустрою, передбачених Законом України “Про благоустрій населених пунктів”.

Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій; влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на  прилеглій та дворовій території, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість.

Просимо підтримувати у належному стані прилеглі до Ваших обійсть території.

При виписуванні попереджень про  наведення  належного санітарного стану біля присадибної ділянки виникає одне й те саме питання -  а чи знають громадяни, які так жадають бачити село чистим та доглянутим, свої обов’язки перед його благоустроєм? 

Як виявилося,  не всі.

Згідно з Правилами про «Утримання об’єктів благоустрою» юридичні та фізичні особи зобов’язані утримувати й своєчасно прибирати території (земельні ділянки), що знаходяться у їх власності, постійному користуванні, оренді (суборенді), а також території за периметром  використовуваних земельних ділянок:

  • зі сторін, що не межують з територіями інших юридичних та фізичних осіб, – 15 м від межі земельної ділянки;
  • зі сторін, що межують з дорогами, – до середини проїжджої частини, включаючи бордюр.

Простою мовою, це те, що закладене в людях ще з дитинства – піклування про свій двір та прибудинкову територію. А чи втілювати це в житті надалі, людина вирішує сама. Хто який зробив висновок, видно неозброєним оком. Отак у нас вже бур’яни стали «живою огорожею». 

Відповідно до тих самих Правил  забороняється викидати будь-яке сміття, нечистоти, землю, будівельні та інші відходи на проїжджу частину вулиць, тротуари, газони, в скверах, парках й інших місцях загального користування, на вільних територіях, у всіх інших, не відведених для цього місцях.

Сподіваємося, що люди врешті-решт зрозуміють, що значною мірою вони самі стають причиною стихійних звалищ. 

До речі, про красу. Гості, які завітали до нашої громади, визнають наші села  гарними, чистеньким та доглянутим.  І в цьому велика заслуга якраз відповідальних громадян та  комунального  підприємства «Великокопанівське».

Земельний відділ

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь