Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

Дата: 29.08.2019 08:56
Кількість переглядів: 439

Фото без опису

Великокопанівська громадо!

Президентом України Володимиром Зеленським підписано указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

29 серпня – одна з найтрагічніших дат війни на сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. І через п’ять років у цей день так само болить. 29 серпня 2014 року почався відхід українських військ з Іловайська через підступний «коридор» росіян та їхніх найманців. Тоді ж країна дізналася, що українські військові потрапили у "котел".

Через три роки після трагедії Головна військова прокуратура офіційно повідомила: збройні сили РФ впритул розстріляли колону українських військових разом із трьома своїми полоненими десантниками. За даними прокурорів, Іловайський котел забрав життя 366 наших воїнів, 429 бійців отримали поранення, ще 300 – потрапили в полон. 

 

 Вшануймо пам’ять загиблих та підтримаймо їхні родини, адже розділена на всіх біда – це півбіди. Згадаймо нашого земляка Олексія Болдирева, який загинув поблизу села Опитне Ясинуватського району Донецької області, віддавши своє життя за незалежність України!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь