Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

У всіх трьох населених пунктах Великокопанівської сільської ОТГ відкрили «Сонячні дерева»

Дата: 08.10.2019 15:02
Кількість переглядів: 594

Великокопанівську ОТГ на Херсонщині вирізняє багатогранність ідей та надзвичайна згуртованість тих, хто генерує проекти та втілює їх у життя. Передусім – це активна молодь. Саме завдяки тим, хто горить цікавими починаннями та гуртує навколо себе інших, населені пункти ОТГ осучаснюються, набувають нової якості життя. Голова ОТГ Валентина Костенко під час урочистостей з нагоди дня села – адмінцентру #ОТГ – щиро подякувала найактивнішим та зазначила, що таких цілеспрямованих просто неможливо не підтримати чи не заохотити. Численні ідеї, спрямовані на розвиток населених пунктів ОТГ, реалізуються за фінансової підтримки бюджету громади та участі грантових проектів, зокрема, за фінансової підтримки #USAID. Скажімо в кожному з трьох сіл об’єднаної громади встановили «Сонячні дерева», які завдяки сонячній енергії заряджають мобільні пристрої, телефони, є точкою доступу до Інтернету (Wi-Fi), а в нічний час ще й освітлюють навколишню територію. Такого плоду цивілізації бракує в багатьох містах. У населених пунктах ОТГ їх встановили в найбільш людних місцях. У Великих Копанях на День села урочисто відкрили третє таке дерево на головній площі перед сільським будинком культури. Вигоди для жителів та гостей – очевидні, до того ж це приклад залучення енергоощадних технологій.

Були розгорнуті також численні виставки та локації. Скажімо, представників громади знайомили з інструментами, завдяки яким вони можуть впливати на місцеву бюджетну політику. Адже сьогодні громада формує основний фінансовий документ на 2020 рік, відтак тут оголосили збір пропозицій, куди повинні бути скеровані кошти бюджету громади в наступному році. Їх діапазон доволі широкий – від ремонту доріг, запровадження енергоощадних заходів, встановлення вуличного освітлення, ігрових майданчиків до організації іміджевого туристичного фестивалю.

Якщо говорити про останні цікаві ініціативи громадськості, зокрема, молоді, то вже найближчим часом завдяки підтримці з боку сільської ради на облаштування місць дозвілля очікує паркова зона в селищі Абрикосівці, розповіла староста Любов Тимчак, висадження клумб – у Великих Копанях, організація простору для змістовного дозвілля в Добросіллі. Завдяки спільним зусиллям від задуму до його реалізації – один крок. Адже поточний рік був доволі насиченим на реалізацію масштабних для громади проектів. Видатки на її розвиток були вагомими. Завдяки їм здійснювалося фінансування капремонту доріг, здійснено реконструкцію ЦНАПу, капремонт будівлі Великокопанівської ЗОШ з термомодернізацією, оснащення ресурсних кімнат та навчальних кабінетів. Цьогоріч бюджет громади склав майже 50 млн. грн.., з яких власних доходів громада надбала майже 15 млн. грн. Серед ключових пріоритетів – економічне зростання, розвиток галузі освіти, підвищення рівня соціальних стандартів, культурний та духовний розвиток і, звичайно ж, підвищення якості медобслуговування. Багато зроблено для цього, і ще більше належатиме зробити, переконані у Великих Копанях. І все це під силу великій та працьовитій об’єднай громаді, яка довела, що за копіткою працею встигає чимало справ робити на суспільне благо, перетворюючи свої населені пункти на привабливі для себе та гостей.

Джерело інформації ПУЛЬС Децентралізаційний марафон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь