Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

За жорстоке поводження з тваринами можете понести наказання

Дата: 26.11.2019 15:13
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Жорстоке поводження з тваринами

 

Жорстоке поводження з тваринами — не пов'язані з самообороною дії людини, що наносять шкоду тваринам, викликають у них фізичні або психічні страждання. Жорстокість полягає не лише в заподіянні тварині болю, але і у залякуванні, поставленні тварин у небезпеку, залишенні їх у ситуації, що викликає надмірні чи невиправдані страждання, залишенні домашніх тварин без нагляду. У ряді країн, у тому числі Україні, знущання з тварин, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацьковування цих тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, чи у присутності неповнолітніх, становить склад злочину, передбаченого статтею 299 Кримінального кодексу України.

Те, як ми поводимось із братами нашими меншими, насправді показує рівень зрілості нашого суспільства

З приходом зими в Україні активізувалася діяльність так званих «догхантерів». Це люди, які свідомо отруюють і вбивають собак і при цьому навіть не приховують своїх дій. Вони анонсують свої «полювання» через соціальні мережі. Полюбляють працювати зимою, оскільки по снігу легко відстежити тварин.

Як би це жахливо не звучало, але людей, які отримують насолоду від вбивств тварин, в Україні дуже багато. Разом з тим поки що відомо лише про один випадок, коли у нашій державі громадянина притягли до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Україна взяла на себе зобов'язання вживати заходів щодо захисту тварин від жорстокого поводження. Але, на жаль, нинішнє законодавство не відповідає прийнятим європейським стандартам.

На сьогодні Кримінальний кодекс за знущання з тварин, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі до двох років.

Крім того, наші діти повинні розуміти, наскільки важливим є добре ставлення до тварин. Адже на таких прикладах діти виховують у собі доброту, людяність, співчуття і співпереживання.

Тож давайте нарешті станемо на рівні з усіма цивілізованими країнами і зробимо все можливе для того, щоб захистити тварин від жорстокого людського поводження!

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь