Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Як звичайне хобі переросло в бізнес

Дата: 09.12.2019 14:29
Кількість переглядів: 541

Фото без опису

Великокопанівська ОТГ позиціює себе, як громада активних та підприємливих людей, де легко відкрити та вести власний бізнес. На її території працюють підприємці у різних сферах своєї діяльності. Над започаткуванням власного бізнесу вже замислюються навіть підлітки. У Великокопанівській громаді зароджується молодіжне підприємництво.

Розкажемо Вам про школярку Ірину Коретникову, яка в  свої 15 років вже перетворила хобі в бізнес. З 11 років дівчинка займається виготовленням мяких іграшок, які завжди користувалися великою популярністю. Їх виробництво актуально і сьогодні, тому сучасні батьки та молодь купують саме іграшки ручної роботи, які можуть бути використані й у якості сувенірів. Сьогодні Ірина вже вміє поєднувати кольори, в'язати по картинці та сама придумувати схеми..

Ірина Коретникова проживає в селі Великі Копані. Навчається у Великокопанівській школі у 10-Б класі. Дівчинку виховує дідусь та бабуся, які відіграли ключову роль в її зайнятості.

Фото без опису

Як зароджувалося захоплення дівчинки, розповідає сама героїня нашої розповіді: «У свої 9 років мені нічим було зайнятися. Одного дня, перебираючи старі речі, я знайшла гачок для в’язання. Мені стало цікаво, що це, і я пішла з цим запитанням до дідуся. Він приніс нитки та показав мені, як можна ним в'язати. Спробувавши щось зробити власноруч, звичайно, що в мене нічого не вийшло і я закинула цю справу. В 11 років я спробувала вдруге. Першим моїм виробом була серветка. Пізніше я побачила в Інтернеті, що можна в'язати іграшки. Переглянувши в ютубі декілька роликів, я зробила першу свою іграшку, на яку й досі дивлюся з посмішкою.

Фото без опису

Саме тоді я шуткувала, з приводу того, що перетворю своє хобі  в бізнес і почну заробляти.

Я займаюся в’язанням вже 4 роки та ні разу не пошкодувала про це. Воно приносить мені прибуток, але забирає зір. За ці роки в мій бік було чимало принижень з приводу того, що ця справа нині не «хайпова», та мені все одно, бо займаюся тим, що люблю.

Фото без опису

Я з впевненістю можу назвати себе «вязальницею» і запевнити всіх, що в’яжуть не лише бабусі!».

Фото без опису 

За 4 роки Ірина звязала з плюшевої пряжі близько 500 іграшок, які почала продавати. Деякі іграшки «поїхали», навіть, до Канади.

В підтримку талановитої молоді та розвитку молодіжного підприємництва Великокопанівська сільська рада планує створення коворкінг-центру на території села Великі Копані, який допоможе не тільки самореалізації та самозайнятості молоді, а й відновленню ремесел. У рамках Програми ДОБРЕ планується реалізація проєкту «Покращення освітньої послуги», завдяки якому буде створено та облаштовано приміщення, де молодь зможе себе реалізувати, поділитися власними  досвідом та досягненнями, навчити інших. Розвиток молодіжного підприємництва закладено й у Програму місцевого економічного розвитку Великокопанівської ОТГ, розроблену робочою групою громади за підтримки та допомоги експертів Програма DOBRE.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь